Beeld © ANP

Yvon Jaspers maakt nog een boerenprogramma

08 mei 2018 14:44

Yvon Jaspers gaat vanaf 20 mei boeren en oud BZV-deelnemers interviewen over hun werk en dagelijks leven in de vierdelige serie Onze Boerderij. Deze serie wordt uitgezonden door KRO-NCRV op NPO1.

"Ik ben benieuwd of ik na deze serie nog steeds zo verlang naar een leven op de boerderij"

Bij Yvon zelf stroomt boerenbloed door haar aderen. Haar opa en oma runden een melkveebedrijf. Stiekem droomt Yvon ervan haar hectische bestaan in het westen te verruilen voor een boerderijtje op het platteland met grond en dieren. Maar is dat leven wel zo romantisch als het voor veel mensen lijkt? Daarover gaat haar nieuwe vierdelige serie Onze boerderij die vanaf zondag 20 mei te zien is bij KRO-NCRV (20.20 uur NPO 1).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo ziet Yvon Jaspers er meer dan 20 jaar geleden uit

In Onze boerderij duikt Yvon het boerenleven in. Voor het programma gaat ze langs bij voormalige Boer zoekt Vrouw-deelnemers en andere boeren om te ervaren hoe het nou echt is om in deze turbulente tijd een agrarisch bedrijf te runnen.

"Ik ben benieuwd of ik na deze serie nog steeds zo verlang naar een leven op de boerderij. Wat zijn de dilemma’s van de moderne boer? Welke risico’s neem je als boer en wanneer doe je het goed? Leven zij hun droom of lijkt het soms meer op een nachtmerrie?", vraagt de presentatrice zich af.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yvon Jaspers laat 'echte boerenleven' zien

In het programma zijn onder onder anderen boerin Agnes en haar gezin te zien, tulpenboer Tom, Jan en Rianne op Texel en boer Frans die noodgedwongen afscheid moet nemen van tientallen koeien. Ook assisteert Yvon veearts Anita, de vriendin van geitenboer Frank, die een keizersnede uitvoert bij een koe, werkt ze mee bij Jos en Dycke en ontdekt ze hoe bijzonder onze Nederlandse boeren zijn.

Yvon presenteert later dit jaar voor het tiende seizoen Boer zoekt Vrouw. De nieuwe boeren die op zoek zijn naar de liefde worden ook in mei voorgesteld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit zijn de Boer Zoekt Vrouw-boeren

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!