Linda, Mehmet, Cemal en Beau Beeld © SBS

Bom ontploft in Utopia na bloedstollende eliminatie

16 mei 2018 14:57

De gemoederen zijn hoog opgelopen in het beloofde land! Romy, Bas en de Utopia-tweeling Fay en Demi hebben namelijk een pact gesloten en Linda naar huis weten te sturen. En dat kan Mehmet maar moeilijk verkroppen...

"Utopia is dood en het spel wordt gespeeld"

Mehmet zette gisteren nog alles op alles om het Utopiaanse viertal ervan te kunnen weerhouden om Linda het beloofde land uit te sturen. Zo pakte hij de tweeling Fay en Demi hun zuurverdiende geld af en dreigde hij de boel te gaan terroriseren als ze Linda naar huis zouden sturen. 

Maar daar trekken de Utopianen zich niets van aan. Zelfs Romy, die de afgelopen jaren weigerde deel te nemen aan tactische spelletjes, doet mee aan het plan om Linda het programma uit te werken. "De knop is omgegaan en het spel is begonnen", legt Romy uit als motivatie voor haar stem op Mehmet. Die wordt pislink wanneer hij de amulet ontvangt van het liefje van Cemal. "Shame on you", briest de voormalige supermarktmanager naar Romy.

Romy krijgt bijval van Fay, Demi en van boezemvriend Bas. "Het zou in de lijn der verwachtingen liggen om nu op Linda te gaan", legt hij uit. Maar Bas heeft er toch voor gekozen om Mehmet in Utopia te houden aangezien de Utopiaan Van Het Jaar-Ivan zwakker komt te staan wanneer zijn maatje Linda het beloofde land heeft verlaten. "Ik kan je er nog niet uitstemmen, maar ik kan je wel afzwakken", richt hij zich tot Ivan. 

Ivan geeft zijn amulet aan Linda, maar het mag niet meer baten... Linda is degene die Utopia per direct moet verlaten. 

De nominaties
Ivan
Miniatuurvoorbeeld

Ruzie in de tent:

Bizarre wending in Utopia zorgt voor heftige ruzie

Linda lijkt het weinig meer te kunnen deren. "Ik vind het prima. Utopia is dood en het spel wordt gespeeld. Dit is niet mijn Utopia, dus ik ga met een opgeheven hoofd naar huis", besluit de pottenbakster waarna ze haar spullen begint in te pakken. Later doet ze haar beklag bij Ivan. "Ze zijn allemaal zo fake als de tyfus. Ik hoop echt dat Mehmet helemaal losgaat. Kijken of ze het dan nog steeds zo leuk vinden hier."

Mehmet is flink van streek door de eliminatie van Linda. Zal hij inderdaad de daad bij het woord voegen en Bas, Romy en de twins het leven zuur gaan maken? Je ziet het in de laatste twee weken van Utopia, iedere werkdag om 19.30 bij SBS 6. 

Miniatuurvoorbeeld

Ze is weg!:

Shocking: Billy weggestemd uit Utopia

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!