Bilal en Lucas Beeld © RTL

Zo intens was de liefde tussen GTST's Lucas en Bilal

24 mei 2018 14:24

Het is vandaag alweer 6 jaar geleden dat Bilal Demir soapdorp Meerdijk komt binnengewandeld. De komst van de strenggelovige moslim laat indertijd het nodige stof opwaaien in Goede Tijden, Slechte Tijden..

De verhaallijn brengt in 2012 een hoop teweeg onder de fans. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlande soapserie dat een een gelovig personage uit de kast komt als homoseksueel.

De verhaallijn van de verliefde Lucas en Bilal kan indertijd rekenen op een veel lof van de kijkers. Maar hoe zat het nou ook alweer tussen de heren? RTL Boulevard neemt je mee terug in de tijd om je geheugen weer eens even op te frissen. 

Miniatuurvoorbeeld

Tortelduifjes

‘Amir’ geniet van samenwerking met GTST-liefje ‘Sjors’

Nuran heeft het helemaal gehad met de Hollandse mannen. Ze wil een relatie met een man die ook gelovig is en dus wijst ze Rik - die al maandenlang een crush heeft op Nuran - resoluut af. Ze besluit zich in te schrijven op een datingsite voor moslims. Hier komt ze in contact met Bilal Demir. 

In kapsalon Lorena's ontmoet Bilal zijn chatvriendinnetje voor het eerst. De twee zijn meteen stapelgek op elkaar.

Miniatuurvoorbeeld

Nieuwe klus

GTST-soapie Babette van Veen maakt bijzondere carrièremove

Bilal krabbelt echt terug wanneer hij hoort dat Nuran ooit abortus heeft gepleegd. Na lang wikken en wegen besluit hij zijn principes opzij te zetten en alsnog verder te gaan met zijn vriendinnetje. Sterker nog: hij vraagt haar zelfs ten huwelijk!

Bilal wil graag de familie van Nuran ontmoeten en dus organiseert hij een etentje in hotel de Rozenboom. Nuran raakt hierdoor in paniek. Haar moeder Elif is namelijk niet gelovig en ook zusje Aysen leidt nou niet bepaald een braaf leventje. 

Nuran is bang dat de conservatieve familie van Bilal het niet kan verkroppen dat Nuran haar ouders al jarenlang gescheiden zijn en dus doet ze alsof moeder Elif - die op dat moment in Turkije woont - vliegangst heeft en daarom niet bij het etentje aanwezig kan zijn.

Aysen en haar moeder hebben echter schoon genoeg van het dubbelspel van Nuran en komen tijdens het etentje alsnog het restaurant binnengelopen. En dat zorgt natuurlijk voor de nodige vragen bij Nuran haar schoonouders in spe...

Uiteindelijk geven de ouders van Bilal hun goedkeuring om met Nuran te trouwen, ondanks haar losbandige familie. Maar dan dient het volgend probleem zich aan...

Bilal komt namelijk in aanraking met Lucas, een goede vriend van Nuran. Lucas valt op mannen en dat kan Bilal maar niet begrijpen. Hij noemt Lucas 'ziek' en dat doet Nuran behoorlijk veel pijn...

Lucas vindt de houding van Bilal echter maar verdacht en blijft doorvragen waarom Bilal zoveel moeite heeft met homo's.

Lucas besluit de draak te steken met Bilal en noemt hem in het bijzijn van Lorena 'een homo'. Bilal is woedend en gaat later verhaal bij Lucas. De discussie tussen de heren krijgt een verrassende wending wanneer Bilal plotseling Lucas een zoen geeft...

Miniatuurvoorbeeld

Wat een drama

GTST-bruiloft Farah en Amir eindigt in ware nachtmerrie

Bilal kan maar niet omgaan met zijn liefde voor Lucas. Hij wil absoluut geen gevoelens hebben voor een jongen, aangezien dit niet strookt met zijn geloof. Uit pure onmacht valt hij Lucas aan.

Ondertussen probeert Lucas Bilal te helpen met zijn gevoelens door hem in contact te brengen met Abdel, een  jongen die ondanks zijn geloof toch uitkomt voor zijn homoseksualiteit.

Bilal blijft echter maar met zichzelf in de knoop zitten en besluit zijn huwelijk met Nuran door te zetten...

Miniatuurvoorbeeld

Weer samen

GTST's Yasmin en Milan na jaren weer herenigd

Uiteindelijk vindt het huwelijk tussen Nuran en Bilal nooit doorgang. Net op tijd verschijnt Rik namelijk ten tonele om Nuran de liefde te verklaren. Met pijn in het hart besluit Nuran om het huwelijk te cancellen en voor Rik te kiezen. 

Doordat Nuran hem aan de kant heeft gezet, heeft Bilal nu vrij spel met Lucas. Hij haast zich dan ook naar huize Sanders waar hij Lucas de liefde verklaart.

Bilal wil verder met Lucas, maar dan wel in het diepste geheim. En dat ziet Lucas niet zitten. Overmand door verdriet besluit Lucas om afscheid te nemen van zijn grote liefde.

Met het vertrek van Bilal komt er een einde aan de rol van Sinan Eroglu in Goede Tijden, Slechte Tijden. Op 9 oktober 2012 is hij voor het laatst te zien in de goedbekeken RTL 4-serie.

Miniatuurvoorbeeld

Wat schattig

Dít is het nieuwste liefdeskoppeltje van GTST

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!