Beeld © Getty

No way: 13 Reasons Why mogelijk van Netflix

28 mei 2018 13:23

Het tweede seizoen van de Netflix Original 13 Reasons Why staat pas een dikke week op Netflix, maar toch is er al veel kritiek op de populaire show. Sommige mensen zien zelfs liever dat de show compleet(!) van de buis verdwijnt.

Pas op Spoilers!

De Amerikaanse belangengroep Parent Television Council eist dat Netflix de veelbewogen serie offline haalt. Volgens hen is de show een “tikkende tijdbom” en is “de inhoud nog erger dan we verwacht hadden.”

Miniatuurvoorbeeld

Dit is waarom:

Netflix-serie 13 Reasons Why houdt gemoederen bezig

13 Reasons Why staat bekend om taboes te doorbreken en is niet bang om zelfmoord en verkrachting in beeld te brengen. Toch is de serie volgens vele nu écht te ver gegaan. Het internet heeft afgelopen weekend flink lopen bingen en valt nu volledig over een specifieke scène.

De scène is kwestie is met het personage Tyler. In een van de laatste afleveringen is te zien hoe de jongen op school misbruikt en mishandeld wordt. In veel ogen wordt dit als extreem heftig gezien en daarom eisen nu verschillende partijen dat er actie wordt ondernomen. 

Miniatuurvoorbeeld

Wij kunnen niet wachten:

Alles wat we weten over 13 Reasons Why seizoen 3

Showrunner van de geliefde serie, Brian Yorkey, komt op voor zijn show: “Hoe intens de scenes ook zijn en hoe heftig de reacties ook zijn, het komt nog niet dichtbij hoe mensen zich moeten voelen die dit soort dingen meemaken. Als we het hebben over dat iets pijnlijk is om naar te kijken, dan voelen we ons vaak ook vol schaamte. Dit is waarom veel van deze zaken ook niet worden gerapporteerd. En waarom slachtoffers het moeilijk vinden om hulp te zoeken. Praten erover is veel beter dan stil blijven."

Miniatuurvoorbeeld

Bingen maar:

Spannende nieuwe trailer 13 Reasons Why uit

“We zijn vastbesloten om de waarheid te vertellen en zo goed mogelijk in beeld te brengen hoe het leven van tieners in elkaar zit", aldus Brian. Eerder laat hij in een interview al weten dat ze bewust nadenken over hoe ze heftige scènes, zoals de verkrachting van Hannah, in beeld laten zien. Zo kiezen ze er bijvoorbeeld bewust voor alleen het gezicht van Hannah te laten zien, langer dan dat het prettig is om naar te kijken.

Miniatuurvoorbeeld

Hoe leuk:

13 Reasons Why-cast helpt je alvast seizoen 2 door

Ook acteur Justin prentice, die Bryce speelt, heeft zich uitgesproken over alle opheft rondom de scène met Tyler. “Ik snap het punt, maar wat we willen bereiken is dat mensen zien hoe het er echt aan toe kan gaan. Dit is iets dat dagelijks voorkomt onder tieners. Het feit dat er nu al over wordt gesproken betekent dat mensen er mee bezig zijn. En dat is goed."

Heb jij vragen over zelfmoord? Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!