Tygo: 'Oude Baantjer voortzetten is zelfmoord'

05 juni 2018 08:30

De makers van de nieuwe Baantjer-film en daaropvolgende tv-serie focussen zich bewust op een eerdere periode in het leven van hoofdpersonage De Cock. "Baantjer voortzetten waar ze gebleven waren zou echt zelfmoord zijn", zei Tygo Gernandt dinsdag in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10.

"We focussen ons gelukkig op het moment dat hij vanuit Urk naar de hoofdstad komt"

"Dan zou Waldemar Torenstra, die de Cock speelt, met een pruik op moeten lopen en ik zou dan moeten proberen om Victor Reinier in zijn rol als Vledder te imiteren. Dat moeten we niet eens willen proberen", aldus Tygo, die in het nieuwe verhaal de rol van De Cocks partner Tonnie Montijn speelt.

"We focussen ons gelukkig op het begin van de loopbaan van De Cock bij de Amsterdamse recherche, vanaf het moment dat hij vanuit Urk naar de hoofdstad komt. Peter en Thijs Römer zijn zeer betrokken bij het schrijven en bedenken van deze versie dus je voelt op een of andere manier ook de ziel van Piet Römer, de oer-De Cock, terug in deze serie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het populaire Baantjer is terug

Maandag werd duidelijk dat Baantjer na twaalf jaar afwezigheid terugkeert bij RTL 4. De serie, die wordt voorafgegaan door een speelfilm, speelt zich af in de roerige jaren tachtig, als het personage De Cock net rechercheur is geworden. De opnames starten in september.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!