Sam Dekker Beeld © ANP

Het wel en wee van GTST's Sam Dekker

06 juni 2018 10:45

Vanavond vertrekt Sam Dekker uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Na ruim 2,5 jaar in Meerdijk te hebben gebivakkeerd gaat Sam nu haar grote droom achterna: ze gaat naar The Big Apple!

Aankomst in Meerdijk

Op 22 december 2015 maakt Sam haar entree in Nederlands best bekeken soapserie. Moeder Linda is maar wat blij om haar dochter weer te zien: Sam is namelijk achtergebleven in Canada toen Rover en Linda naar Meerdijk zijn vertrokken. Na al die maanden zijn de Dekkers eindelijk weer herenigd. 

Sportfreak

Sam ontpopt zich al gauw tot een ware sportfreak. De blondine wil het helemaal gaan maken in de atletiekwereld, maar dat ziet moederlief niet echt zitten. Sam voelt zich niet gesteund door haar moeder en dat zorgt voor de nodige wrijving tussen de dames. 

Explosie

Aan de sportcarrière van Sam komt een abrupt einde wanneer ze ernstig gewond geraakt tijdens een heftige explosie waarbij ook Sjoerd, Rover, Anna en Job betrokken zijn. 

De gevolgen van de explosie zijn enorm: Sam blijkt haar rug te hebben gebroken en zal nooit meer op topniveau kunnen sporten. Sam is ontroostbaar door dit heftige nieuws.

Miniatuurvoorbeeld

Zo vader, zo zoon

Alkan uit GTST openhartig over breuk met vader

Grote liefde

En dan loopt Sam ineens Olivier tegen het lijf. Ze zijn op slag verliefd. De schrik is dan ook groot wanneer Olivier ongeneeslijk ziek blijkt te zijn. 

Verscheurd door verdriet nemen de twee afscheid van elkaar, maar niet voordat zij - tegelijkertijd met Anton en Linda - in het huwelijksbootje zijn gestapt...

Miniatuurvoorbeeld

De planken op

GTST-acteur Soy Kroon in Mamma Mia!

Zo vader, zo dochter

De band tussen vader Bill en Sam is altijd moeizaam geweest. Het contact tussen de twee wordt echter een stuk closer nadat Bill zijn liefje Maxime is omgekomen bij een brand in Boks. Sam was namelijk ook betrokken bij de brand: zij houdt hevige nachtmerries over aan de horroravond in Boks.

Sam heeft het dan ook erg moeilijk met het vertrek van Bill, die besluit om terug te gaan naar Canada. 

Miniatuurvoorbeeld

Het was Loes!

Dít is degene die GTST's Jan Maes om zeep hielp

Fotografie

Het leven van Sam staat het afgelopen jaar vooral in het teken van fotografie. Ze stort zich volledig op haar nieuwe passie. 

Wanneer ze een stage aangeboden krijgt in New York besluit ze deze (na enige aarzeling vanwege de onrust aan het thuisfront) met beide handen aan te nemen. 

Miniatuurvoorbeeld

Komt hij ooit terug?

Jette van der Meij hoopt op GTST-comeback Arnie

Afscheid

Vanavond is te zien hoe Sam afscheid neemt van haar familie en vrienden. In principe duurt de stage maar zes maanden, dus wie weet zien we Sam ooit nog terug in Meerdijk...

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!