Nico, Myrna en Rob Beeld © ANP

Throwback: Schoffelen met Eigen Huis & Tuin-Rob

12 juni 2018 14:45

Jarenlang vormen Nico, Rob en Myrna een vertrouwd tv-trio op de de zaterdagavond. Afgelopen weekend ging tuinman Rob met pensioen en dus vormt het afscheid van de man met de groene vingers de ideale gelegenheid voor een Eigen Huis & Tuin-recap.

Eigen Huis & Tuin beleeft zijn vuurdoop in 1993. Indertijd is Nico Zwinkels de klusjesman van het programma en bekommert Rob Verlinden zich om de tuintjes van de kandidaten. De presentatrice van de show wisselt veelvuldig. 

Zo is Manuëla Kemp (1993-1994) in de beginjaren het boegbeeld van Eigen Huis & Tuin, maar wordt zij later vervangen door Myrna Goossen (1995), Marceline Schopman (1996), Irene Moors (1997-1998) en Minoesch Jorissen (1999). De laatste jaren is Myrna het vertrouwde gezicht van het goedbekeken RTL 4-programma.

In 2004 gaat er een shock door televisieland: Rob en Nico geven aan over te stappen naar SBS 6 en dus komt er een definitief einde aan de vertrouwde opzet van Eigen Huis & Tuin.

Tot een nieuw programma komt het echter nooit: de zender besluit af te zien van het programma nadat duidelijk wordt dat Nico betrokken is bij een zedenzaak. 

Miniatuurvoorbeeld

Vers bloed

Eigen huis & Tuin heeft een nieuwe tuinkabouter

Rob, Myrna en Nico
Rob, Marceline en Nico
Nico, Irene en Rob
Miniatuurvoorbeeld

Dag Rob!

Rob Verlinden doet stapje opzij, niet terug

Rob gaat verder bij SBS 6 met het programma De Tuinruimers en Eigen Huis & Tuin wordt vernieuwd met de komst van presentatrice Quinty Trustfull, klusman Thomas Verhoef en tuinman Lodewijk Hoekstra. Het programma is nog altijd te zien bij RTL 4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!