Beau Schneider Beeld © ANP

Dit gebeurde er allemaal met GTST's Tim Loderus

13 juni 2018 12:36

Yes! Tim Loderus is terug van weggeweest. Vanavond is te zien hoe de knappe krullenbol weer op de stoep staat bij zijn halfbroertje Sjoerd Bouwhuis.

Het is alweer enige tijd geleden dat Tim te zien was in Goede Tijden, Slechte Tijden. Om je geheugen weer even op te frissen heeft RTL Boulevard een throwback gemaakt van het soapbestaan van Tim in Meerdijk.

Op 22 juni 2012 maken de kijkers kennis met Tim. De knapperd zet meteen het hele leven van de familie Bouwhuis op zijn kop. Tim heeft namelijk een shockende mededeling: hij is de verloren zoon van Anton, geboren uit een geheime affaire tussen Anton en Julia Loderus.

De komst van Tim maakt een hele hoop teweeg bij de Bouwhuisjes. De vertrouwensband tussen Bianca en Anton loopt een behoorlijke deuk op door het slippertje van Anton.

Onmogelijke liefde

De Bouwhuisjes besluiten om de familiebanden aan te halen en The Big Five - een grote droom van Sjoerd - te bezoeken in Afrika. Eenmaal in het buitenland bloeit er totaal onverwacht iets moois op tussen Rikki en Tim. Gevoelens die Tim krampachtig probeert te onderdrukken, aangezien Rikki een relatie heeft met zijn halfbroer Sjoerd...

Uiteindelijk besluiten Rikki en Tim open kaart te spelen. Sjoerd voelt zich verraden door de tortelduifjes en dreigt Rikki haar zoon Bram af te pakken. Uiteindelijk loopt het met een sisser af, maar de band tussen de broertjes is na de hele liefdesgate behoorlijk bekoeld.

Concentratieproblemen

Sjoerd kan de relatie van Tim en Rikki maar niet hendelen en zoekt zijn heil in de drugs. De verslaving van Sjoerd heeft desastreuze gevolgen voor zijn halfbroer. Tim probeert een ruzie te sussen tussen Sjoerd en zijn dealer, maar krijgt hierbij een harde trap tegen zijn hoofd van de withete dealer. 

Door toedoen van de matpartij loopt Tim een hersenbeschadiging op. Hierdoor krijgt de krullenbol concentratieproblemen en is hij genoodzaakt zijn studie geneeskunde stop te zetten. 

Ongeluk

Nadat zijn relatie met Rikki op de klippen is gelopen, Sjors zijn liefdesgevoelens niet lijkt te beantwoorden en Tim ontdekt dat zijn Anton weer het bed is ingedoken met Julia heeft hij het even helemaal gehad met alle rompslomp in Meerdijk. Verscheurd door verdriet loopt hij het water in van het lokale meertje. 

Dit had hij beter niet kunnen doen: Lucas en Bing varen namelijk met Ludo zijn speedboot tegen Tim aan, waarna hij dreigt te verdrinken. 

Miniatuurvoorbeeld

Grote plannen

GTST's Melissa en Alkan willen samenwonen

Vermist

Maandenlang ontbreekt ieder spoor van Tim. De Bouwhuisjes vrezen zelfs voor het leven van Tim. Wat zij niet weten is dat Tim wordt vastgehouden door Willem, een oude eenzame man die Tim gegijzeld houdt. Willem drogeert Tim in de hoop dat hij hem niet zal verlaten.

Uiteindelijk ziet Willem in dat hij Tim niet langer kan vasthouden. Hij besluit naar Frankrijk te vertrekken. Sjors is maar wat blij als ze haar crush weer in de armen kan sluiten.

Miniatuurvoorbeeld

De planken op!

GTST-acteur Soy Kroon in Mamma Mia!

Sprookjeshuwelijk

Eenmaal weer op vrije voeten slaat de vonk tussen Tim en Sjors definitief over. De twee krijgen een relatie en geven niet veel later elkaar zelfs het ja-woord. 

Een lang leven is hun huwelijk echter niet beschoren: Tim besluit dat hij vrijwilligerswerk wil gaan doen in Kenia en vraagt Sjors om met hem mee te verhuizen naar Afrika. Sjors ziet dit echter niet zitten en het gekibbel van de tortelduifjes loopt uit op een scheiding. Gebroken van verdriet vertrekt Tim naar Kenia.

In de jaren die daarop volgen keert hij nog twee keer terug naar soapdorp Meerdijk: zowel voor de uitvaart van Bianca als voor de bruiloft van Linda en Anton staat Tim weer op de stoep bij de Bouwhuisjes.

Miniatuurvoorbeeld

Nieuwe uitdaging

Stijn Fransen stopt na 2,5 jaar met GTST

En nu is Tim dus weer terug. Hoe zal hij gaan reageren op de huwelijksplannen van Sjoerd en Aysen? En zal de liefde weer opbloeien tussen Sjors en Tim? Je ziet het vanaf vanavond, iedere werkdag om 20.00 bij RTL 4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!