Beeld © RTLXL

Frits Barend: 'Wij zijn Iran en Saoedi-Arabië van het westen'

22 juni 2018 12:41

Een hevige discussie gisteravond in een nieuwe aflevering van VI Oranje Blijft Thuis. De vrouwelijke commentator wordt niet door iedereen gewaardeerd in voetballand. Volgens Frits Barend zijn we in Nederland zelfs doorgeslagen wat betreft dit onderwerp.

"Wij zijn Iran en Saoedi-Arabië van het westen"

Onlangs was de eerste Engelse vrouwelijke commentator te horen die live verslag leverde op een WK-wedstrijd voor de Britse televisie tijdens Portugal en Marokko. Honderden mensen reageerden vol kritiek op het feit dat er een vrouw te horen was en in Nederland zijn er zelfs geen vrouwelijke commentatoren. Tafelheer Wilfred Genee vraagt zich af of dit terecht is. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilfred Genee zoekt balans in VI Oranje

Samen met Diana Kuip en Marianne Zwagerman is ook Frits Barend te gast bij VI Oranje Blijft Thuis. Frits spreekt zich openlijk uit over het feit dat er nog geen vrouwelijke commentatoren zijn in Nederland en vindt dat het kikkerlandje erg achterloopt op dat gebied. "Waarom heb je in Frankrijk, Duitsland en Spanje wel vrouwelijke commentatoren? Wij zijn Iran en Saoedi-Arabië van het westen. Iran is ons zelfs voor. Saoedi-Arabië ook. De NOS is Saoedi-Arabië van de publieke omroep. Op dit gebied. Het is belachelijk dat er geen vrouwen zijn", aldus de journalist.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frits Barend reageert op #MeToo zaak Jelle Brandt Corstius

Bekijk de hele aflevering hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!