Beeld © ANP

Lucille Werner wil Lingo weer presenteren

03 juli 2018 18:43

Fans van Lingo zaten in 2014 met tranen voor de televisie toen het spelprogramma er mee stopte. Veel mensen willen Lingo terug en zo ook presentatrice Lucille Werner.

"Idee: breng Lingo terug"

Gisteravond was minister Wouter Koolmees te gast in Jinek. Hij vertelde dat het inburgeringsbeleid wel een vernieuwing kan gebruiken. Er moet volgens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid meer aandacht komen voor taal. Lucille Werner ziet gelijk haar kans om haar oude programma Lingo terug te laten komen. Ze zegt op Twitter: "Idee: breng Lingo terug! Ooit leerden nieuwkomers spel(l)enderwijs elke dag Nederlands."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lucille Werner slachtoffer van pornohacker

De oud-Lingo-presentatrice laat aan RTL Boulevard weten dat ze zeker openstaat voor een nieuwe reeks van het ooit zo populaire programma. "Ik wil eigenlijk de minister een oplossing aanreiken en dat is Lingo weer terug op de buis. Want Lingo is een heel erg belangrijk programma, altijd geweest als het gaat om de kennis van de Nederlandse taal. Het is heel laagdrempelig en voor een heel breed publiek toegankelijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lucille Werner reageert op kopstoot-incident

Op de vraag door welke zender Lingo dan moet worden uitgezonden, reageert de blondine als volgt: "Het maakt mij helemaal niet uit waar, het is gewoon belangrijk dat het er weer komt." Volgens Lucille gaat het er vooral om dat mensen weer aan hun Nederlands kunnen werken met het programma: "Ik dacht: 'goh, ik ga de minister helpen'. Dit is gewoon dé oplossing voor alle nieuwe Nederlanders die in dit prachtige land wonen en de taal dus heel snel meester moeten worden. En op een hele speelse manier. Dan heb je eigenlijk als uitkomst alleen maar Lingo."

Toch is het volgens Lucille duidelijk dat zij de aangewezen presentator is voor het nieuwe Lingo. "Lingo en ik zijn eigenlijk met elkaar getrouwd. We liggen nu een klein beetje in scheiding, maar als het zover komt dan hertrouw ik weer."

Of de minister het ook een goed idee vindt, weten we nog niet. De minister was niet bereikbaar voor commentaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!