GTST zomercliffhanger Beeld © RTL

GTST-zomercliffs die in je soapgeheugen gegrift staan

28 mei 2020 11:06

Donderdagavond is het tijd voor de laatste aflevering van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' van dit seizoen. Hoewel de opnames van de soap vanwege corona eerder werden gestopt en we het zonder de oorspronkelijk bedachte cliffhanger moeten doen, belooft het toch een heel spannende aflevering te worden. We blikken terug op de meest iconische cliffhangers van 'GTST' aller tijden.

Bloederige bruiloft

Aan het einde van seizoen 8 is heel Meerdijk in rep en roer wanneer Joop Zwartjes de bruiloft van Julian en Jessica bruut komt verstoren. Joop is woedend op het Poolse 06-meisje en begint als een malle om zich heen te schieten op het stadhuis. Zowel Julian, Alexandra als Robert raakt gewond tijdens deze wilde schietpartij. De kijkers zitten de hele zomer met maar één vraag in hun hoofd: wie hebben deze schietpartij in vredesnaam weten te overleven?

In diezelfde uitzending vertrekt Jessica naar Parijs. Ze kan het maar niet verkroppen dat haar liefje Julian eeuwige trouw heeft beloofd aan Alexandra om haar zodoende een verblijfsvergunning te kunnen bezorgen. Teleurgesteld in de liefde vertrekt Jessica naar het buitenland. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alkan Çöklü onthult details over GTST-cliffhanger

Val een bergcliff

De vete tussen Bowien en Ludo bereikt in seizoen 10 een hoogtepunt tijdens de huwelijksreis van Stefano en Bowien in Finland. Ludo is de twee achterna gereisd en eenmaal aangekomen in de bergen komt het tot een zinderende confrontatie tussen de twee oud-geliefden. Tijdens een verhitte discussie biecht Bowien op dat niet Ludo, maar Stefano de biologische vader is van Lucas.

Ludo wordt witheet wanneer Bowien dit bekent. Hij dreigt haar aan te vliegen, waardoor zij haar evenwicht verliest en van een afgrond valt; ze kan zich nog nét vastklampen aan een stukje grond. Bowien smeekt Ludo om hulp, maar zal de bad guy zijn rivale te hulp schieten?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter van der Vorst: 'GTST gaat gewoon door'

Levend begraven

Ludo is al jarenlang gelukkig met Janine wanneer zijn doodgewaande ex-vrouw Sophia aan het einde van seizoen 12 plotseling op de stoep staat. Sophia lijkt als twee druppels water op Janine en ze gebruikt dit gegeven dan ook als leidraad voor haar plan om Ludo en Janine uit elkaar te drijven.

Sophia kidnapt Janine, om haar vervolgens levend te begraven. Daarna verkleedt ze zich als de vrouw van Ludo en geeft ze hem zelfs haar ja-woord. Terwijl alle bruidsgasten klinken op het huwelijk van Ludo en 'Janine', vecht de arme Janine in werkelijkheid voor haar leven...

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Hoe nu verder voor Goede Tijden, Slechte Tijden?

Het moordspel

De Sandertjes blijft ook geen leed bespaard: in seizoen 16 beramen Sjors, Bing, Morris, Robert en Nick een duivels plan om soapschurk Ludo uit de weg te ruimen. Zo kan het gebeuren dat Janine haar man tijdens een moordspel neerschiet met echte kogels in plaats van met losse flodders. Janine is verbijsterd wanneer ze doorheeft dat ze Ludo eigenhandig om zeep heeft geholpen...

Fatale sprong

And last but not least: de zomercliff van seizoen 23 waarin de vrienden van Nuran en Rik gaan parachutespringen. Het valscherm is echter gesaboteerd waardoor één van de huwelijksgasten te pletter valt. De hele zomer zitten de fans in onzekerheid: wie heeft het bruiloftsuitje niet overleefd? En wie heeft in vredesnaam de parachute gesaboteerd?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

GTST-makers hebben wilde plannen voor familie Verduyn

Vanavond is het tijd voor de laatste aflevering van GTST van dit seizoen, waarin ook de gemoederen hoog oplopen. Ludo moet namelijk kiezen tussen Valentijn en het schilderij. Valentijn kiest eindelijk een kant in de strijd tussen Ludo en Richard, met verregaande gevolgen. Verder claimt Amelie niets te voelen voor Amir en komt Demi steeds verder in de problemen. Spannend dus!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!