Michael Boogerd kijkt uit naar Tour du Jour

07 juli 2018 08:22

Michael Boogerd is al jaren de vaste tafelgenoot in het tv-programma Tour du Jour. Dit jaar zit de voormalig profwielrenner niet meer naast Wilfred Genee, maar diens opvolger Bart Nolles.

"Ik ben heel blij dat ik met hem aan tafel mag zitten"

“Ik ken Bart van het WK en kijk graag naar hem, dus ik ben heel blij dat ik met hem aan tafel mag zitten”, vertelt Boogerd in Breda, waar de wielershow zaterdagavond opnieuw neerstrijkt. “Het is natuurlijk anders om met iemand anders samen te werken. Met Wilfred vond ik het ook altijd prettig, maar ik kijk hier ook erg naar uit.”

Boogerd weet dat het met de wielerkennis van Wilfreds opvolger wel snor zit. “Van mijn pr-man van de oude ploeg heb ik al gehoord dat Bart bij RTV Rijnmond al heeft laten zien dat hij heel goed op de hoogte is van het reilen en zeilen van het wielrennen. Dat is een plus natuurlijk.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Michael Boogerd noemt boek Thomas Dekker 'een afrekening'

Wielerkenners

Bart Nolles en Michael Boogerd ontvangen in Tour du Jour dagelijks wielerkenners in café Binnen in de haven van Breda. Wisselend nemen Stef Clement, Maarten Tjallingii, Frank Evenblij, Erik Dijkstra en Eric Corton plaats aan tafel en wordt er een andere wielerkenner uitgenodigd om de tafel compleet te maken. Filemon Wesselink doet vanuit het hart van de Tour verslag en interviewt de renners voor en na de etappes.

Stef Clement: “Het is verdrietig de tour te moeten missen als renner, maar nu ben ik zo dicht mogelijk toch nog betrokken. Ik ga alle dagen kijken. Ik ben in goed gezelschap. Het is gezellig hier op de haven, dus het is meer dan een doekje voor het bloeden.”

Stef komt uit Breda en komt op de stadsfiets. Over zijn rol in het programma zegt Stef: “Ik kijk mee en ik praat mee. Ik bespreek de items van de dag met Michael en Bart. Voor de rest ga ik luisteren en genieten.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!