Britt Dekker Beeld © ANP

Britt Dekker biecht op: 'De producent bleef maar naaktfoto's sturen'

10 juli 2018 14:44

In de nieuwe &C vertelt Britt Dekker openhartig over een vervelende situatie waarin de realityster belandde tijdens de opnames voor een reisprogramma met Ymke Wieringa. Het ging zelfs zo ver dat Britt besloot om RTL in te lichten...

"Maar eenmaal daar probeerde hij me te zoenen. Ik hield hem af, want ik dacht: dit wil ik niet"

In &C vraagt Chantal Janzen haar boezemvriendin Britt Dekker het hemd van het lijf. Zo ook over de #Metoo-situatie waar de paardenfanaat enige tijd geleden een boekje over opendeed in De Wereld Draait Door. "Dit was ver voor #MeToo. Op reis voor een programma met Ymke vroeg de producent 's avonds laat, toen iedereen al in bed lag, of ik meeging naar het strand. Ik dacht: gezellig, we gaan vast kletsen over het programma. Misschien naïef, maar hij was 25 jaar ouder, dus het kwam niet eens in me op dat hij iets van me wilde. Maar eenmaal daar probeerde hij me te zoenen. Ik hield hem af, want ik dacht: dit wil ik niet. Dat was wel ongemakkelijk. Je moet nog een heel programma samen maken."

Miniatuurvoorbeeld

Beroofd

Britt Dekker bestolen in Amsterdam

"Tja, ik heb op dat moment gedaan wat mij het beste leek. Als het iemand van RTL was geweest, had ik het moeilijker gevonden. Zij bepalen wat ik wel en niet mag maken. Dan had ik misschien sneller gedacht: misschien moet ik hier toch in meegaan. Ik heb het later wel aan RTL verteld, want die producent bleef maar naaktfoto's sturen."

Miniatuurvoorbeeld

Nieuw duo?

Britt Dekker en Art Rooijakkers samen op tv?

Chantal weet niet wat ze hoort. Ze kan maar niet begrijpen dat de producent doorging met het sturen van naaktfoto's toen bleek dat Britt niets van hem wilde weten. "Ik reageerde met 'gedver' en 'iewhl' op zijn berichten. Ymke en ik wisten eerst niet goed hoe we ermee om moesten gaan. Toen we een gesprek hadden bij RTL, hebben we mijn mobiel met die foto open op tafel gelegd. Ze schrokken: wat is dit?! Toen hebben we het verhaal verteld. RTL zei meteen: diegene mag nooit meer iets voor ons doen."

Miniatuurvoorbeeld

Een boeken opendoen

Britt Dekker reageert op commotie rondom haar eetstoornis

Britt is erg blij met de steun van haar werkgever, zo vertelt ze in &C. "Ik was heel blij met hun reactie, ze namen het heel serieus."

Benieuwd naar meer Britt? De nieuwe &C waarin Britt onder meer praat over het verlies van haar vader ligt vanaf woensdag 11 juli in de schappen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!