Erland Galjaard om tafel met John de Mol

20 juli 2018 00:18

Erland Galjaard ambieert geen zevendaagse werkweek. Aan tafel bij Eva Jinek vertelde de voormalig programmadirecteur van RTL bovendien dat hij de verantwoordelijkheid niet mist die bij zijn topfunctie hoorde.

'Ik heb geen haast, want ik heb ook een concurrentiebeding van een jaar"

"Alle beslissingen volgen elkaar in rap tempo op en uiteindelijk kwam alles bij mij uit. Ik zat zoveel op mijn telefoon dat ik het echte gevoel van programma's maken kwijt raakte", blikte hij terug op zijn RTL-carrière van 21 jaar. "Ik ben gelukkig nooit in de positie geweest dat ik oververmoeid raakte, maar dat vond ik er niet leuk meer aan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erland Galjaard vertrekt bij RTL

Galjaard stopte per 31 maart uit de dagelijkse leiding van RTL. Een gedwongen vertrek was het niet, benadrukte Erland. "Van mij werd meer verwacht dat ik in Luxemburg zou moeten vergaderen, waar ik liever niet kom. Ik ben geen corporate directeur die het wil hebben over fte's en parkeerplaatsen. Ik wil het over de inhoud van programma's hebben."

Miniatuurvoorbeeld

ook leuk:

Foto: Erland Galjaard showt trouwpak

Eva Jinek vroeg hem ook naar de dalende kijkcijfers van RTL Late Night, waardoor Humberto Tan dit jaar het veld moest ruimen. Galjaard erkent dat het hem niet is gelukt op tijd het tij te keren. "Ik keek vaak ver vooraf naar de gastenlijst. Ik vond het vaak te gemakkelijk te dichtbij. De kritiek dat er te veel RTL-gezichten aan tafel zaten is onterecht, want bij de Jinek zitten meer NPO-gezichten. Maar de gesprekken aan tafel waren niet interessant genoeg. Daarna gingen we aan de formule sleutelen. Dat is niet goed gegaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erland Galjaard omroepman van het jaar

De zakenman zegt na zijn zomervakantie in gesprek te gaan met John de Mol van Talpa over een mogelijke carrière bij de zenderfamilie SBS6, Net5 en Veronica waar ook RTL-sterren naartoe gaan. "Als ik terugkom ga ik met hem aan tafel zitten. Dat zal wel september of oktober worden. Ik heb geen haast, want ik heb ook een concurrentiebeding van een jaar. Maar ik zal nooit bij SBS de baas kunnen worden zoals ik baas van RTL was. Als je baas van Talpa Network wordt, met radio en tv, dan ben je daar zeven dagen per week mee bezig. Dat ga ik niet doen, no way."

Hij weigerde daarom ook de felicitaties van Eva Jinek in ontvangst te nemen. "Je moet me feliciteren met mijn leven nu."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!