Beeld © ANP

YES: Walter en Jesse duiken op in Better Call Saul

20 juli 2018 07:12

Bryan Cranston wist dat Breaking Bad een succes was, toen de bewegwijzering naar de set van de show keer op keer gestolen werd. Dat grapte de acteur donderdag tijdens een jubileumreünie van de hitserie op fanbeurs Comic-Con in San Diego.

“Ik wist eerlijk gezegd niet of de serie het zou halen”

De show, die liep van 2008 tot 2013, ging over scheikundeleraar Walter White (Cranston) die te horen krijgt dat hij terminale kanker heeft en zich in de drugswereld stort, geholpen door oud-leerling Jesse Pinkman.

Diens vertolker mist dat personage nog altijd, aldus Aaron Paul. De acteur had zijn vijf maanden oude dochtertje Story meegenomen naar San Diego. Het meisje was naar goed gebruik op Comic-Con verkleed; Paul had haar tot hilariteit van de cast en de fans de gele overall en een mutsje met het zuurstofmasker aangetrokken die Walter en Jesse droegen tijdens het brouwen van hun drugs.

Miniatuurvoorbeeld

YES:

Cast Breaking Bad nog één keer samen te zien

Alhoewel Breaking Bad uiteindelijk een razendpopulaire serie werd, had de show in de eerste jaren moeite kijkers te vinden. Bedenker Vince Gilligan kan zich die tijd nog goed herinneren. “Ik wist eerlijk gezegd niet of de serie het zou halen”, vertelt hij vlak na de reünie aan BuzzE.

Het uiteindelijke succes van de show is mede te danken aan Netflix, zo legt de showrunner uit. Breaking Bad werd in Amerika uitgezonden op reguliere zender AMC, maar pas na drie seizoenen lovende recensies begonnen meer kijkers de serie een kans te geven. Voor de al eerder uitgezonden afleveringen konden ze terecht bij de toen net sterk opkomende streamingservice.

De kijkcijfers schoten omhoog en braken bij de finale van de serie in 2013 records in de VS. Het was een scenario dat Gilligan nooit had kunnen bedenken. “Wat er toen met Breaking Bad gebeurde, dat leek te mooi om waar te zijn.”

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Sony lanceert Breaking Bad-kanaal op YouTube

Inmiddels heeft de televisiemaker er drie seizoenen opzitten van Breaking Bad-prequel Better Call Saul, die draait om de louche advocaat Saul Goodman. Voor fans van beide shows had Gilligan donderdag goed nieuws; de reünie in San Diego was niet de laatste. De personages van Bryan Cranston en Aaron Paul, Walter en Jesse, duiken zeker een keer op in Better Call Saul, beloofde hij.

Een reboot is dan weer niet waarschijnlijk. Bryan Cranston liet aan de duizenden uitgelaten bezoekers van de reünie weten: “Soms is het beter om dingen te laten voor wat ze waren.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!