Connie Witteman Beeld © ANP

De upside downs uit het leven van Connie Witteman

23 juli 2018 17:15

Connie Witteman wordt vandaag alweer 67 en dat viert RTL Boulevard met een recap met alle hoogte- en dieptepunten uit het leven van de ultieme Nederlandse glamourkoningin.

Connie wordt geboren op 25 juli 1951 in Voorburg. Op 21-jarige leeftijd klimt Con al de bühne op met het nummer Ieder Meisje Droomt Van Liefde. Het plaatje is echter geen succes. 

In 1981 probeert Connie het nog een keer. Dit keer onder de naam Vanessa met de single In The Heat Of The Night. En met succes: het nummer weet de hitparades te bereiken. 

Het grote succes komt echter pas een jaar later met het plaatje Upside Down. Maar liefst elf weken lang is de single in de hitlijsten te vinden. Later volgen ook nog Cheerio en Dynamite, die ook vol enthousiasme worden ontvangen door het grote publiek. 

Con richt zich zo'n pakweg tien jaar lang op uptempo disconummers wanneer ze besluit het over een serieuzere boeg te gooien: ze gaat ballads maken! Zo neemt ze een duet op met David McWilliams ('Can I Get There By Candlelight') en Michael Robinson ('Softly Come Moonlight'). 

Menig fan pinkt ook een traantje weg bij het prachtige Lidia, een nummer dat Connie schrijft voor haar aan kanker overleden zus.

Het liefdesleven van de polderdiva gaat nou niet bepaald over rozen. Op haar achttiende trouwt ze met een Haagse restauranteigenaar die rijk wordt met oliehandel. Samen met hem verkast ze naar de Verenigde Staten waar ze enige tijd werkzaam is als model. 

Het huwelijk is echter geen lang leven beschoren: Connie vraagt al gauw de scheiding aan en keert terug naar Nederland. Ze neemt haar ernstig zieke zus in huis die ze verzorgt tot aan haar overlijden.

De diva vindt niet veel later een nieuwe vlam, met wie ze in het huwelijksbootje stapt. Helaas voor Connie houdt ook dit huwelijk echter geen stand. 

Connie Witteman

Maar dan breken er mooie jaren aan voor Connie. Ze geeft op 20 november 1987 het ja-woord aan Free Record Shop-baas Hans Breukhoven. Samen adopteren ze drie kinderen uit Costa Rica. Het gezinnetje is een tijdlang erg gelukkig met elkaar. 

Connie en Hans

In de laatste jaren van hun huwelijk krijgen Hans en Connie een hoop te stellen met hun geadopteerde koters. De familievete wordt breeduit uitgevochten in de Nederlandse bladen. In 2009 wordt bekend dat het liefdespaar de scheiding heeft aangevraagd.

Gelukkig voor Connie weet ze wél weer het contact weer te herstellen met haar koters.

Huize Breukhoven

In 2013 ontmoet Connie haar huidige liefde Eugène van Dun. De zeventien jaar jongere Eug weet het hart van Con te veroveren en het is dan een kwestie van tijd voordat de twee gaan hokken. 

Begin juli dit jaar slaat het noodlot toe. Terwijl Connie denkt te gaan genieten van een onbezorgd avondje uit heeft een groepje brutale inbrekers haar prachtige stadspaleis aan de P.C. Hooftstraat op brute wijze leeggeroofd. Later blijkt dat er voor tonnen aan juwelen is gestolen uit de kluis van Eug en Con.

Gelukkig voor de lovebirds wordt de dader al gauw in de kraag gevat. Momenteel loopt er een onderzoek naar de juwelenroof. 

Connie en Eugene

Al met al heeft showbizzdiva Connie haar leven momenteel aardig op de rails. Dat wordt vast een gezellig feestje vanavond in huize Witteman!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!