Beeld © Fox

Schrijvers Brooklyn Nine-Nine werken aan #MeToo-aflevering

8 augustus 2018 21:12

Comedyserie Brooklyn Nine-Nine komt in het zesde seizoen mogelijk met een speciale aflevering over de #MeToo-beweging. De producenten overwegen een aflevering te wijden aan het thema seksueel misbruik.

"Het is een onderwerp waarover we actief praten tijdens het schrijven"

"Ik kan geen beloften doen, maar we zijn echt geïnteresseerd in een verhaallijn rond #MeToo", zei uitvoerend producent Dan Goor woensdag. "Het is een onderwerp waarover we actief praten tijdens het schrijven."

Ook in de afgelopen vijf seizoenen werden serieuze onderwerpen in de sitcom niet geschuwd. Zo zijn er afleveringen gemaakt over racisme, seksualiteit en schietpartijen. "Ze zijn heel moeilijk om te doen, maar we zijn heel blij met de manier waarop ze zijn behandeld. Onze uitdaging is altijd om een aflevering te maken die past binnen de serie en die grappig is, maar die tegelijkertijd een probleem onder de aandacht brengt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Doorstart Brooklyn Nine-Nine op NBC

De serie kreeg onlangs zelf te maken met gebeurtenissen rondom #MeToo. Acteur Terry Crews beschuldigt Adam Venit van aanranding. De agent van een aantal bekende sterren zou Crews tijdens een feestje van Adam Sandler meerdere keren hebben betast en hem bij zijn geslachtsdeel hebben gegrepen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!