Cast SpangaS Beeld © ANP

Terug de schoolbanken in: hoe is het nu met de cast van SpangaS?

17 augustus 2018 06:53

'Soms weet ik niet wat ik voel, wat ik wil, wie ik ben, hoor ik er wel helemaal bij?' Zong jij ook altijd mee de begintune van SpangaS? Vandaag is voormalig SpangaS-gezicht Titia Hoogendoorn jarig en dat viert RTL Boulevard met een terugblik op een deel van de originele cast. Want hoe is het anno 2018 met de acteurs achter Fay, Luxor, Jolé en Avalanche?

Miniatuurvoorbeeld

Leegloop

Hartsvriendinnen Shirley en Wieteke verlaten SpangaS

Fay

De jarige Titia is jarenlang het gezicht achter Fay Picaroon. Na drie jaar besluit ze om SpangaS te verlaten en te gaan studeren aan de Rietveld Academie. In 2014 weet Tit haar diploma te behalen.

Inmiddels timmert de voormalige soapie lekker aan de weg in de creatieve branche: zo maakt ze de meest prachtige illustraties en schrijft Titia hilarische columns op het internet. 

Flip en Tobias

Marius en Jasper Gottlieb kruipen indertijd in de huid van de tweelingbroertjes Flip en Tobias Hamel. De verhaallijn van Flip wordt indertijd breed uitgemeten in de pers. Flip blijkt namelijk op jongens te vallen en het is voor het eerst in de Nederlandse tv-geschiedenis dat een verhaallijn rondom homoseksualiteit zo prominent aanwezig is in een jeugdserie.

In 2011 stappen de mannen uit de serie. Marius en Jasper besluiten de studieboeken weer in te duiken, schitteren in Verliefd Op Ibiza en presenteren daarnaast het kookprogramma Worsten Van Babel.

Momenteel staan de ex-soapies, samen met boezemvriend en topkok Hugo Kennis, ook op De Parade met een voorstelling rondom deze 24Kitchen-show.

Miniatuurvoorbeeld

Gewoon doorgaan!

Geen zomerstop voor Spangas

Avalanche

Eén van de absolute publiekslievelingen is in de beginjaren Talisia Misiedjan, die gestalte geeft aan Avalanche Blokland. Ook Talies besluit om in 2011 SpangaS vaarwel te zeggen. 

Na haar vertrek uit de soapserie verzorgt de actrice een tijdlang de figuratie voor SpangaS. Een half jaar later wordt Tal mede-eigenaar van A Million Faces. Het bureau verzorgt het management van onder andere Britt Dekker, Geraldine Kemper, Eva Cleven en Jan Versteegh. 

Grappig feitje: Talisia is de grote zus van YouTube-ster Quinsding. De oplettende kijkers van Quin hebben Talisia al enkele keren voorbij kunnen zien komen in haar vlogs.

Miniatuurvoorbeeld

Reunited

Originele cast SpangaS eindelijk weer bij elkaar

Jolé

Gaby Blaaser is ook een populair SpangaS-gezicht bij de start van de kindersoap. De bloedmooie blondine speelt de rol van Jolé van Hoogendoorn. Haar alterego vertrekt in seizoen 3 naar Roemenië om daar samen met grote liefde Barry ontwikkelingswerk te verrichten.

Na SpangaS is Gaby te zien in ONM en de SBS 6-hit Sterren Dansen Op Het Ijs. Ook is ze jarenlang een vertrouwd gezicht in Goede Tijden, Slechte Tijden. Na anderhalf jaar komt de rol van Sacha Kramer ten einde. Over werk heeft Gabs echter niet te klagen: ze is ook te zien in Expeditie Robinson en als presentatrice van Campinglife. 

Op televisiegebied is het momenteel stil rondom Gaby, maar op sociale media is de actrice nog altijd waanzinnig populair. Met zo'n 147.000 volgers op Instagram heeft de SpangaS-actrice nog altijd een enorme fanbase.

Miniatuurvoorbeeld

Nieuwe klus

Spangas-acteur Lennart Timmerman in speelfilm

Lana

Eén van de eersten die de deur van het Spangalis-college achter zich dicht trekt is Roos Smit. Zij is in de eerste drie seizoenen te zien als Lana Hamel, de dochter van schooldirecteur Frank. Haar personage vertrekt naar Amerika om daar te gaan studeren. In het seizoen dat daarop volgt is Laan nog sporadisch te zien in de serie wanneer ze aan het webcammen is met boezemvriendin Avalanche.

Na haar exit is Roos jarenlang te zien in de reclame van supermarktketen PLUS. Ook is ze te bewonderen in de videoclip Vecht Mee van Yes-R en Chantal Janzen en de film Penny's Shadow.

Anno 2018 is Roos vooral druk met haar job als yogadocente. Ook begeleidt ze vrouwen tijdens het sporten gedurende hun zwangerschap.

Luxor

Tot slot is ook een piepjonge Sebastian Wulff er vanaf de eerste aflevering bij. Als de knappe Luxor de Haan weet hij menig puberhart te doen smelten. Net als het overgrote gedeelte van de originele cast gooit hij ook medio 2011 de handdoek in de spreekwoordelijke soapring. 

In de jaren die daarop volgen is Sebas te zien in tv-hits als Raveleijn, Danny Lowinski en Bennie Stout.

Inmiddels heeft hij ons koude kikkerlandje vaarwel gezegd en timmert de SpangaS-hunk aan de weg als tv-maker in Los Angeles.

Miniatuurvoorbeeld

Naar het buitenland

Spangas straks ook te zien in Noorwegen

Nog even nagenieten van de oude tijden van weleer? Check dan onderstaande fragmenten, waarin Avalanche, Luxor, Flip en de rest nog te bewonderen zijn in de populaire soapserie:

Miniatuurvoorbeeld

Terug op het witte doek

Opnames tweede SpangaS-film van start

Miniatuurvoorbeeld

Prijzenregen

Spangas in actie beloond met Gouden Film

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!