Katja Schuurman Beeld © RTL

Katja Schuurman kiest trouwjurk op televisie

16 augustus 2018 19:45

Ze trouwt pas in het voorjaar, maar welke jurk Katja Schuurman draagt als ze haar jawoord geeft aan Freek van Noortwijk is dan geen verrassing. Haar zoektocht naar dé jurk is op dinsdag 28 augustus te zien in Say Yes To The Dress Benelux bij TLC.

"Het is een jurk geworden die eigenlijk alleen Katja kan dragen."

"Ik heb dingen gezien waarvan ik niet wist dat ze bestonden", zei Katja in RTL Boulevard over haar zoektocht met hulp van stylist Fred van Leer. Ze zocht een japon die "lekker zwierig, niet te strak, speels en toch ook sexy" is.

Miniatuurvoorbeeld

De planken op

Katja Schuurman toneel op met Thijs Römer

Katja trouwt op het strand en wil een jurk waarin ze "de hele avond kan dansen". "Het moet gewoon fijn zijn. Geen keurslijf, dat is ook een mooie voor het huwelijk, dat moet ook geen keurslijf zijn." Ook is rekening gehouden met de voorkeuren van de bruidegom. "Freek houdt heel erg van een decolleté."

Miniatuurvoorbeeld

Welkom Katja!

Katja Schuurman stapt over naar RTL

Welke jurk het geworden is, moet tot eind van de maand nog geheim blijven. Wel laat Katja los dat het een "prachtig" exemplaar is. "Ik kan niet wachten om de jurk te dragen." Ook verklapte de presentatrice dat de trouwjurk die ze dit keer draagt anders is dan de japon waarin ze haar jawoord gaf aan Thijs Römer. "Die jurk was mijn meisjesdroom, maar nu moet de jurk meer passen bij deze fase van mijn leven."

Voor Fred van Leer, die Say Yes To The Dress Benelux presenteert, was de samenwerking met Katja een droom die uitkwam. "Als je de mannen van onze generatie vraagt wie de meest sexy vrouw van Nederland is, zeggen ze Katja. Toen ze 'ja' zei tegen het programma, was ik heel blij."

Miniatuurvoorbeeld

Een boeken opendoen

Katja Schuurman openhartig over drugsgebruik

Volgens de stylist heeft Katja, met hulp van een vriendin, haar moeder en zus/ceremoniemeester Birgit, een "hysterische" jurk uitgekozen. "Het is een jurk geworden die eigenlijk alleen Katja kan dragen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!