Matthew Perry Beeld © ANP

Van Friends tot in rehab: het onstuimige leven van 'Chandler Bing'

19 augustus 2018 06:23

Matthew Perry is jarig! De 49-jarige acteur heeft in de jaren '90 miljoenen fans over de hele wereld door zijn rol als Chandler Bing in de hitserie Friends. Maar hoe is het nu eigenlijk met de door verslavingen geplaagde Matt? RTL Boulevard zocht het voor je uit.

"Hij is dankbaar voor alle zorgen en vraagt om privacy tijdens het herstelproces."

Matthew Perry staat aan de top van zijn roem wanneer hij te kampen krijgt met diverse verslavingen. Zo kan Matt niet afblijven van de alcohol en verschillende soorten pijnstillers, wat ervoor zorgt dat de acteur naar eigen zeggen vaak op de set van Friends rondloopt met een ongelofelijke kater. 

Miniatuurvoorbeeld

Gastoptreden

'Ross' uit Friends nu te zien in Will And Grace

Matt doet maandenlang zijn best om voor zijn collega's Jennifer Aniston, Courteney Cox en de overige Friends-sterren verborgen te houden dat hij verslaafd is geraakt aan pillen en alcohol. In een interview met People laat hij weten nooit high op de set te hebben gestaan, maar dat iedereen van de cast en crew op een gegeven moment het wel door had. "Ik was of extreem down of juist extreem hyper", bekent Matthew jaren na het stopzetten van Friends. 

Miniatuurvoorbeeld

Zal het er nog van komen?

Jennifer Aniston fantaseert over Friends-reünie

Later biecht de Friends-acteur in een interview met de BBC op dat hij op zijn dieptepunt ruim één liter wodka per dag drinkt en gemiddeld 30 pijnstillers slikt. Als gevolg van deze slopende cocktail heeft Matt nu te kampen met geheugenverlies. Een gedeelte van de Friends-opnames kan Matthew zich dan ook niet meer herinneren. "Van drie jaar kan ik me niets herinneren, dus dat zijn niet mijn favoriete afleveringen. Ik was af en toe een beetje de weg kwijt."

In 1997 besluit Matthew zich te laten opnemen in een afkickkliniek. In de jaren die daarop volgen lijkt het erop dat het beter gaat met de gevallen Friends-ster...

Miniatuurvoorbeeld

Geen goed plan

Friends-bedenker: reünie gaat nooit gebeuren

Maar in 2001 gaat het wéér mis. Matthew krijgt een terugval wanneer hij verslaafd raakt aan het pijnmedicijn Vicodon. Een val die Matt al zag aankomen. "Je kunt niet dertig jaar lang een drugsverslaving hebben en dan verwachten dat je er binnen een maand van af bent", vertelt hij in een openhartig interview.

Gelukkig weet hij opnieuw af te kicken en gaat Matthew inmiddels alweer jaren nuchter door het leven. De acteur zegt nu stukken beter in zijn vel te zitten en hoopt een voorbeeld te zijn voor mensen die met dezelfde problemen kampen. 'Ik denk dat ik mensen kan helpen omdat ik het zelf zo vaak heb verpest. Het is goed om iemand te zien die lang tegen zijn demonen vocht, maar er sterker is uitgekomen.'

Over zijn eigen strijd maakte Matt het toneelstuk The End Of Longing. "Het is een overdreven versie van mezelf", vertelt de acteur vorig jaar over het stuk. "Maar aan het einde van de avond ben ik een open wond, dat is zeker."

Miniatuurvoorbeeld

In actie

Friends-acteur start #ThatsHarassment

Hoewel de komische noot van Friends zijn leven inmiddels weer op de rails heeft, gaat het momenteel niet zo goed met Matt. Hij wordt onlangs opgenomen in het ziekenhuis in Los Angeles waar hij geopereerd wordt om een darmperforatie te verhelpen. "Hij is dankbaar voor alle zorgen en vraagt om privacy tijdens het herstelproces", laat een woordvoerder van Matt weten.

Naar verwachting zal er binnenkort een update komen over de huidige medische situatie van Matt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!