Beeld © ANP

Gerard Joling zag samenwerking met Gordon niet meer zitten

24 augustus 2018 13:40

Vanavond verschijnt The Voice Senior voor het eerst op de buis. Gerard Joling en Gordon nemen samen plaats in de draaiende stoelen en dat belooft natuurlijk hilarisch te worden. Maar het had niet veel gescheeld of de twee hadden er niet gezeten.

"Ik heb overwogen om het programma niet te doen"

Het goedlachse duo werkt al jaren samen en ze zijn een echte publieksfavoriet. Ze beginnen nu samen aan een nieuw avontuur en kruipen in de rol van jury bij The Voice Senior. Gerard heeft alleen wel over de samenwerking na moeten denken. De twijfel sloeg toe toen de biografie van Gordon uitkwam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jarige moeder Gerard Joling zet de bloemetjes buiten

Het contract van The Voice was al getekend toen de biografie van Gordon uitkwam, wat zorgde voor een dilemma. De verhalen in het boek schoten bij Geer in het verkeerde keelgat."Ik herkende me totaal niet in zijn woorden. Mijn moeder zei: 'Als je nog wat met die gozer gaat doen, hoef je hier voorlopig niet meer over de vloer te komen.' Er kwam zóveel negativiteit. Ik heb overwogen om het programma niet te doen. Ik vond dat hij echt veel te ver was gegaan", zegt de zanger in gesprek met het AD.

Gelukkig was daar programmamaker John de Mol, die ervoor zorgde dat de twee toch samen plaatsnemen in de draaistoelen. " "John de Mol heeft uiteindelijk mijn management gebeld. Daarna zijn we eruit gekomen", vertelt de zanger.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon boos na mislopen Ring-nominatie

Het was een koele eerste hereniging tussen de twee. Het was eerst even wennen, maar ook snel weer vertrouwd volgens Gerard: "Dat was een raar moment. Ik stond in de kleedkamer in Hilversum. Hoorde ik Gordon op de gang zeggen: 'Ik voel een enorm koude poolwind, jij moet in de buurt zijn.' Nou ja, daar moest ik óók wel weer om lachen. We hebben elkaar de hand geschud en daarna omhelsd. Koeltjes."

Benieuwd naar The Voice Senior? Bekijk hieronder alvast de eerste beelden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!