Beeld © BNNVARA

Vier handen op één buik schrapt omstreden clausules

31 augustus 2018 08:12

BNNVARA schrapt de omstreden clausules uit contracten van kandidaten van het programma Vier handen op één buik. Ook worden deelnemers voortaan zorgvuldiger gescreend en krijgen ze recht op nazorg van professionals, schrijft NRC.

"De gevolgen hebben ons overvallen"

De wijzigingen zijn doorgevoerd na publicaties van de krant in juni over gebrekkige hulp en deelnemers die niet mochten stoppen vanwege verregaande contracten. "De gevolgen hebben ons overvallen. Wij hebben vrijwel meteen, maar niet zonder grondig overleg, besloten de boeteclausule uit het contract te schrappen", zegt Gerke Nauta van BNNVARA in de krant. Volgens hem worden nu ook meer meisjes afgewezen. "Met name de gevallen waarin er een opeenstapeling van problemen is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lucille Werner in Vier handen op één buik

De veranderingen gelden vooralsnog alleen voor Vier handen op één buik. Vermoedelijk wordt er dit voorjaar een nieuw seizoen uitgezonden.

In het programma worden tienermoeders bijgestaan door bekende moeders. Afgelopen seizoen waren onder meer Patty Brard, Georgina Verbaan, Lucille Werner, Leonie ter Braak en Bobbi Eden bij de show betrokken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!