Beeld © Diederick Bulstra

Goed en slecht nieuws voor alle Smeris-fans

31 augustus 2018 10:30

De populaire politieserie Smeris komt terug voor een vijfde seizoen! Dat verklapt Jeroen van Koningsbrugge vrijdagochtend op radiozender 100% NL.

"Het zullen dan ook niet tien afleveringen worden"

Ondanks het goede nieuws, moet Jeroen alle fans van de BNNVARA-serie toch een beetje teleurstellen. "Ik denk dat dit het laatste seizoen gaat worden, we weten het nog niet zeker, maar zo voelt het", zegt hij tegen radio-dj Lars in De Ochtendshow. 

"We willen er een mooi verhaal van maken, echt een eindverhaal. Het zullen dan ook niet tien afleveringen worden, maar eerder vier of drie." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cast Smeris gaat BN’ers ‘verhoren’

Gelukkig willen acteurs Jeroen en Dennis van de Ven er wel uit met een knal. "Wel is het idee om echt een heel heftig einde te maken, we breien er letterlijk een einde aan."

Toch zijn de acteurs nog lang niet klaar met het Smeris-avontuur. "We zijn met het idee aan het spelen om in plaats van series of seizoenen, films te gaan maken. Het is iedere keer wanneer we een aflevering maken, dat we maar 45 minuten hebben. Terwijl we dan heel vaak denken; ‘oh, als we nu nog wat extra tijd hadden gehad, dan…’ met een film heb je daar dan toch meer ruimte voor.”

Wanneer het vijfde seizoen van Smeris op tv komt is nog niet duidelijk.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!