Beeld © ANP

PowNed brengt werelden bijeen

7 september 2018 07:51

Rutger Castricum wil in zijn nieuwe programma De Hofbar de wereld van de politiek dichterbij de mensen brengen. Maar hij heeft niet de illusie dat De Hofbar de kloof tussen de politiek en maatschappij kan dichten.

“Ik loop natuurlijk al een tijdje mee in Den Haag, maar maak ook programma’s in de samenleving. Die twee ga ik samenbrengen"

Omroep PowNed komt vanaf vrijdag 7 september op NPO 2 (22.45 uur) met het nieuwe politieke programma De Hofbar. “Ontzettend leuk”, zegt Rutger. “Ik loop natuurlijk al een tijdje mee in Den Haag, maar maak ook programma’s in de samenleving. Die twee ga ik samenbrengen. Politiek Den Haag snapt de mensen in het land niet altijd goed en de mensen in het land snappen de politiek niet. Wat is dan een beter idee om ze af en toe samen bij elkaar in een bar te zetten met een goed glas wijn of een koud biertje erbij.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

PowNed komt met feministische serie

Rutger hoopt dat de politici in De Hofbar weer gehoord worden door de mensen die het vertrouwen in de politiek verloren hebben. “Problemen die in Den Haag spelen, daarvan zeggen mensen in het land dat het ze niet boeit. Zij hebben hele andere problemen te maken. Dit zijn onze concrete zorgen, zeggen ze dan. Die mensen uit de wijken brengen we bij de politiek. Nee de kloof dichten gaat never nooit niet lukken, maar ik kan de twee werelden wel dichterbij brengen.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!