Heidi Klum zegt na 16 jaar Auf Wiedersehen tegen Project Runway

07 september 2018 17:58

Topmodel Heidi Klum stopt na zestien seizoenen als presentatrice van Project Runway, dat in Nederland op RTL wordt uitgezonden onder de naam Project Catwalk. Ook haar rechterhand, modecoach Tim Gunn, die er vanaf het begin in 2004 bij was, verlaat de show.

"Ik ben enorm trots op de show, die altijd een speciaal plekje in mijn hart zal hebben"

"Na 16 geweldige seizoenen zeg ik 'Auf Wiedersehen' tegen Project Runway, een show waarvoor ik de eer had die te mogen maken en presenteren. Ik ben enorm trots op de show, die altijd een speciaal plekje in mijn hart zal hebben," zei Klum in een verklaring. Ze gebruikte het Duitse zinnetje altijd om afscheid te nemen van een kandidaat die was afgevallen. Ook Gunn had lovende afscheidswoorden voor de makers en de fans van het programma.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Heidi Klum gespot met verlovingsring'

Project Runway is een competitie tussen aankomende talentvolle modeontwerpers. In een afvalrace wordt gezocht naar de beste designer die een contract als professioneel ontwerper wint. De laatste serie wordt dit najaar in de Verenigde Staten uitgezonden. RTL 5 heeft ook drie seizoenen een Nederlandse versie van het programma gemaakt.

Klum (45) en Gunn (65) stappen over naar streamingsdienst Amazon, waarvoor het duo een nieuw realityprogramma over mode gaat maken, meldt People.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!