Benjamin en Anita Beeld © ANP

Het leven spaarde GTST's Anita niet

13 september 2018 11:35

Jarenlang was Sabine Koning een vertrouwd gezicht in Goede Tijden, Slechte Tijden. In 2009 besloot de actrice om Meerdijk én ons kikkerlandje te verlaten om het geluk te gaan beproeven in Amerika. Maar hoe is het nu - negen jaar later - met de inmiddels 45 jaar oude en vandaag jarige soapie?

“2015 staat niet in mijn boek als beste jaar"

GTST

Heel soapkijkend Nederland huilt mee met Rik de Jong wanneer hij afscheid moet nemen van zijn grote liefde Anita. De scène waarin Anita haar laatste adem uitblaast - gevolgd door een aantal flashbacks uit haar leven - gaat de boeken in als één van de meest iconische scènes uit de geschiedenis van de Nederlandse oersoap. 

De dood van Anita betekent het vertrek van Sabine Koning, die ruim zeventien jaar in het razend populaire GTST te zien is. Sabine pakt haar koffers en emigreert in 2009 samen met haar liefje naar Amerika.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

GTST-koppel 'Mark en Marieke' aan de kant gezet

Bridget In Hollywood

In 2016 gaat Bridget Maasland voor het programma Bridget In Hollywood langs bij Sabine om eens polshoogte te nemen. Want hoe gaat het nu met de ooit zo populaire soapactrice? Eenmaal aangekomen in het zonnige Californië ontdekt Bridget dat Sabine onlangs door een diep dal is gegaan. 

Sabine vertelt dat haar relatie na zeven jaar gestrand is, waardoor ze op zoek moest naar andere woonruimte. De voormalige GTST-actrice legt uit dat ze sindsdien van paycheck naar paycheck leeft. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

GTST's Alkan stikjaloers op tegenspelers Melissa

Maar dat is niet de enige tegenslag die Sabine te verduren krijgt. In 2015 ontdekt de brunette dat ze geen kinderen kan krijgen. En dat terwijl Sabine juist heel graag moeder had willen worden. “Ik had altijd een kinderwens. Nee, 2015 staat niet in mijn boek als beste jaar", vertelt een duidelijk aangeslagen Sabine in Bridget In Hollywood.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Joey Ferre toegevoegd aan cast GTST

Ondanks alle rampspoed weet Sabine zich te herpakken. Ze heeft een baan gevonden als manager van een hondentrimsalon en heeft de zorg over drie honden, die ze ziet als haar eigen kinderen. De actrice woont nog steeds in de Verenigde Staten.

Benieuwd hoe Sabine er tegenwoordig uitziet? Check dan onderstaande kiekjes:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Joke Bruijs eind november terug in GTST

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!