Beeld © ANP

Jeugdsentiment: deze series keek je na schooltijd

16 september 2018 13:49

Na een lange dag school waar je de hele dag moest rekenen, lezen en schrijven was er niks fijner dan thuis voor de televisie te kruipen. Het liefst keek je dan naar Fox Kids of Cartoon Network. Pas op: dit kan een trip down memory lane worden!

Totally Spies

Een lipstick laser, een rugtas die veranderde in een Jetpack en een poederdoostelefoon. Dit zijn enkele gadgets die het spionnen-trio kon gebruiken. De drie vriendinnen gingen gewoon naar school, kibbelden over vriendjes en probeerden er goed uit te zien totdat Jerry van W.H.O.O.P. ze een opdracht gaf en ze tegen slechteriken moesten vechten. 

Kids from Room 402

“Over de bergen en door het woud, gaan wij naar oma toe!” Dit liedje uit een aflevering van Kids from Room 402 zit al gauw in je hoofd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo gaat het nu met de cast van ZOOP

Pokémon

De avonturen van Ash met Pickachu zijn nog steeds razend populair! Toen de serie in 1999 voor het eerst in Nederland op tv kwam, sloeg ook hier de rage over. Kaarten, poppetjes en computerspelletjes waren niet aan te slepen en nog niet! Waren er vroeger 150 Pokémon’s te vangen, inmiddels zijn er 807 van de fictieve beestjes om kaartjes van te sparen. Geniet hieronder nog even van het iconische liedje.  

Gemma Glitter 

Voordat we de ene fitgirl na de andere op social media zagen, was er vroeger Gemma Glitter. Deze, volledig in het roze, powervrouw bracht je alles op het gebied van gezondheid, eten en sexualiteit. Meest beroemd was toch wel De Roltraprentest ofwel BN’ers die in twee minuten tijd zo vaak mogelijk een roltrap op en af moest gaan. Gemma kun je ook kennen van de Mora reclames… Dat is dan weer iets minder gezond. 

Hey Arnold!

Aan de kant, Meloenenkop! Arnold is een jongen met een rugbybalhoofd hoofd. Hij woont bij zijn opa en oma nadat zijn ouders zijn omgekomen bij een vliegtuigcrash. In de stad die erg lijkt op New York gaan hij, zijn vrienden en Helga, het boze meisje dat stiekem een oogje heeft op hem, opzoek naar avontuur. Liefhebbers opgelet, onlangs verscheen er een gloednieuwe film! 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

13 Reasons Why-actrice te zien in nieuwe Netflix-serie

Shin Chan

Doe de blote billen boogie! Een van de meest bizarre en controversiële series van de lijst. Deze tekenfilm ging over de vijfjarige Shin Chan die op jonge leeftijd al een grote interesse heeft in vrouwen en moeite heeft om zijn broek aan te houden. Ook de uitspraken richting zijn ouders of leraren zorgden voor veel ophef. Toen bleek dat veel kinderen hem na gingen doen, werd ervoor gekozen om het van de buis te halen. 

Beugelbekkie

“Kijk nou, ik ben een beugelbekkie” grote kans dat je de rest van het liedje zo kan afmaken. Deze serie gaat  over Sharon en haar doodgewone leven. Als blijkt dat haar beugel magnetisch is, verandert haar leven. Zo kan ze ineens de radio ontvangen over haar beugel en komt ze zo in moeilijke situaties. 

As Told By Ginger

Wie keek dit niet? De serie ging over Ginger, haar familie en de middelbare schooltijd. De serie werd vooral geroemd omdat hij zo goed omging met onderwerpen als liefde, verdriet en dood. Het gras is niet altijd groener aan de andere kant. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

10x Kardashian-fashion die je niet naar de supermarkt aan kan

Rocket Power

Wonen aan de kust met alle ruimte om te skaten, surfen en sporten met je vrienden. Dat was Rocket Power. De stoere vriendengroep beleefte allerlei avonturen. Zoals de oude Hawianen altijd zeiden: Woogity, woogity, woogity. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!