Beeld © Expeditie Robinson

Steven is de kokosnotenkoning van Expeditie Robinson

14 september 2018 09:10

Gisteravond zaten we weer aan de buis gekluisterd voor de tweede aflevering van Expeditie Robinson. Waar sommige deelnemers nog een beetje moeten wennen aan het eiland, voelt Steven Brunswijk zich al helemaal als een vis in het water. Of beter gezegd: als een kokosnotenkoning op het land.

"Ik sterf of jij sterft!"

"Ik heb op dit moment een onderonsje met een kokosnoot", aldus Steven die in een zelfgemaakte ladder de bomen in klimt om zo dat geliefde voedsel uit de boom te toveren. Waar Tom Hanks in Cast Away nog tegen een volleybal praatte, praat Steven nu tegen kokosnoten. "Zo'n kokosnoot die mij aankijkt van: 'je krijgt me toch niet te pakken'."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Corry Konings heeft nu al de meest fantastische bijnaam

Maar Steven laat zich niet kennen. "Met mijn oerkracht pak ik die kokosnoot bij zijn strot en ruk ik 'm zo uit die boom. Ik denk: 'hieeeer! Ik sterf of jij sterft!" En bij die woorden blijft het niet. Steven vervolgt met zijn Brabantse accent: "Het zal mij een worst wezen, maar jij zal het zijn."

En ja hoor, Steven rukt zo drie kokosnoten uit de boom. De Brabo voelt zich de koning te rijk. "Met die kokosnoten loop je terug naar je kampleden en dan voel je je toch een machtig man. In mijn hoofd hoor ik dat ik aanbeden word: 'Steven! Steven! Koning Steven!' In werkelijkheid gebeurt dat natuurlijk niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tony Junior neemt Robinson-maatje Loiza Lamers in de maling

Waar Nienke en Aisha nog onder de indruk zijn van de kokosnoten van Steven, lijkt het Josylvio niet zoveel te doen. "Die kokosnoot komt mij mijn strot uit", aldus Josylvio. "Iets gebakken moet ik hebben." Op dat moment zie je de teleurstelling in de ogen van Steven. Hopelijk lukt het de volgende keer wel om zijn kampleden blij te maken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!