Beeld © Linelle Deunk

Boer Remco gediskwalificeerd: 'Had eerlijk moeten zijn'

16 september 2018 22:05

Het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw leek relaxed te beginnen met een rondje brieven doorspitten, maar dat liep toch even anders. Het blijkt namelijk dat boer Remco al vóórdat Yvon zijn 47 brieven kwam afleveren vergevorderd contact had met geïnteresseerde dames.

"Wij maken Boer zoekt Vrouw voor vrijgezelle boeren die niets liever willen dan een relatie en bij wie dat zonder onze hulp niet lukt"

"Uiteraard is dat niet de bedoeling", aldus de makers van Boer zoekt Vrouw. In een statement op hun website laten ze weten: "Wij maken Boer zoekt Vrouw voor vrijgezelle boeren die niets liever willen dan een relatie en bij wie dat zonder onze hulp niet lukt. Omdat wij met veel deelnemers van Boer zoekt vrouw nauw contact hebben, kwam ons dit snel ter oren. Vervolgens hebben we met alle betrokkenen veelvuldig gesprekken gevoerd."

Ze vervolgen: "De boeren moeten ons vertrouwen in hoe wij het programma maken en wij moeten de boeren 100% kunnen vertrouwen. Doordat Remco al met meerdere dames contact bleek te hebben, die dat niet van elkaar wisten, en hen ook heeft gevraagd te schrijven, heeft hij in onze optiek niet fair gehandeld. Veel van de briefschrijfsters hadden hierdoor geen eerlijke kans."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuw seizoen Boer zoekt Vrouw was er bijna niet gekomen

Op basis van deze informatie heeft Boer zoekt Vrouw nu besloten om hem niet verder te volgen in zijn zoektocht naar een vriendin. In principe zou hij sowieso niet meer op tv te zien zijn, aangezien Remco 'maar' 47 brieven kreeg. Toch gaat het programma ook online niet met hem verder.

Zelf heeft de boer enorm veel spijt van zijn keuze om al eerder op zoektocht te gaan. Aan het programma laat hij weten: "Ik had dit natuurlijk nooit op deze manier moeten doen. Ik had eerlijk moeten zijn tegen de vrouwen en tegen Boer zoekt Vrouw. Maar het is gebeurd. Ik heb er echt spijt van."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!