Beeld © Olivier Thijssen

Eindelijk een Televizier-Ring voor Expeditie Robinson?

09 oktober 2018 12:01

Donderdag is de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring. Expeditie Robinson maakt dit jaar voor de vierde keer kans op die felbegeerde televisieprijs. Gaat het nu dan eindelijk lukken? Als het aan oud-deelnemers Anna Nooshin en Danny Ghosen ligt wel: “Je gunt het de makers.”

"Dat team werkt zich helemaal kapot"
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tony Junior reageert op veelbesproken Expeditie Robinson-vertrek

Aan tafel bij RTL Late Night met Twan Huys houden oud-kandidaten Danny Ghosen en Anna Noshin nog maar eens een pleidooi voor het programma. Ze zijn zichzelf destijds wel honderd keer tegengekomen, hebben gruwelijk moeten afzien, zijn kilo’s aan calorieën verloren en hebben vriendschappen voor de eeuwigheid opgedaan.

Het is inmiddels bijna traditie dat het realityprogramma, waar wekelijks ruim een miljoen fans naar kijken, in de top-3 eindigt van de nominatielijst. Volgens Anna Nooshin is Robinson zo populair omdat het authentiek is. "Mensen geloven niet dat het zo echt is."

“Je haalt mensen weg uit de samenleving, mensen die elkaar totaal niet kennen en die dan in korte tijd een familie worden, of elkaar gaan haten. Maar er is zoveel echte emotie. Ik vind het mooi dat dat kan.” Danny sluit zich daarbij aan: “Het is heel zwaar om te maken, er worden veel uren gedraaid. Het is een team dat een heel jaar doorgaat. Je gunt het de makers echt. Ze werken zich helemaal kapot."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Donny Roelvink zag Expeditie-exit 'echt niet aankomen'

Gekonkel en intriges

Al sinds 2000 ploeteren bekende een onbekende Nederlanders (en Belgen trouwens) zich op een onbewoond eiland door allerlei opdrachten en eilandraden om te overleven voor het ultieme doel: als winnaar uit de bus te komen na wat misschien wel de zwaarste beproeving van hun leven is.

Dat alles gevolgd door een miljoenenpubliek, dat elke aflevering intens meeleeft met de deelnemers die zowel aan hun eigen angsten en tekortkomingen worden blootgesteld als die van hun medekandidaten. Al dit ontaardt steevast in gekonkel, verraad, intriges en een dozijn emotionele uitbarstingen, maar vooral: vriendschappen voor het leven. Anna Nooshin heeft eerder al eens gezegd de ervaring voor geen goud te hebben willen missen. “Het was mijn droom om mee te doen. Ik kan het met helemaal niets vergelijken.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het grootste WTF-moment in Expeditie Robinson tot nu toe

En Nicolette Kluijver zelf? Die liet eerder al aan de desk bij RTL Boulevard weten dat ze opnieuw geen Ring verwacht. "Ik ga voor de vorm mijn speech schrijven", grapte ze. Dennis Weening houdt de moed er in ieder geval nog in. 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Kaj Gorgels kanshebber Televizier Talent Award

Ook De Luizenmoeder en Beau Five Days Inside strijden dit jaar om de felbegeerde Gouden Televizier-Ring. Fans van de programma's kunnen deze donderdag vanaf 20.30 uur stemmen op hun favoriet als het Gala plaatsvindt. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!