Beeld © ANP

ForFarmers ontkent afspraken met Yvon Jaspers

10 oktober 2018 10:57

Het bedrijf ForFarmers ontkent dat er afspraken zijn gemaakt met KRO-NCRV-presentatrice Yvon Jaspers over de aandacht die zij in haar programma’s Onze Boerderij en Boer zoekt vrouw besteedt aan het boerenleven. Dat stelt het bedrijf in een interview met de website Nieuweoogst.

“Elk jaar wordt door zowel Jaspers als ForFarmers afgewogen of de samenwerking wordt voortgezet"

Het is de eerste keer dat ForFarmers reageert op de commotie over de nevenfunctie van Jaspers die is ontstaan na een publicatie in dagblad Trouw. Eerder zei het bedrijf de uitkomsten van het onderzoek van het Commissariaat voor de Media af te willen wachten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yvon Jaspers melkt haar imago uit

Trouw onthulde twee weken geleden dat de NPO-coryfee al drie jaar lang ook werkt voor de grootste veevoederfabrikant van Europa. Zij is het gezicht van een langlopende campagne van ForFarmers die ‘de boerentrots naar boven moet halen’. Dit is exact hetzelfde doel van het programma Onze Boerderij, dat Jaspers voor KRO-NCRV maakt.

Geen dagvoorzitterschap

De omroep zelf ziet geen problemen in de dubbele pet van de presentatrice. Ook ForFarmers laat nu op Nieuweoogst.nu weten dat “van belangenverstrengeling geen sprake is.” Het bedrijf vindt “de wijze waarop er in diverse media aandacht is en wordt besteed erg vervelend voor haar.”

Jaspers zag afgelopen zaterdag wel af van het dagvoorzitterschap tijdens een feestdag van Reudink, een van de takken van ForFarmers. Het bedrijf wil niet zeggen of de samenwerking in de toekomst wordt voortgezet: “Elk jaar wordt door zowel Jaspers als ForFarmers afgewogen of de samenwerking wordt voortgezet. Dat is dit jaar niet anders.” Het is niet duidelijk hoeveel geld Jaspers voor haar werkzaamheden voor ForFarmers krijgt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Yvon Jaspers zet geloofwaardigheid NPO op het spel'

Boete voor servies

Het Commissariaat voor de Media heeft na de publicatie in Trouw een onderzoek ingesteld naar de mogelijke belangenverstrengeling van Jaspers. Het is niet de eerste keer dat de presentatrice van Boer zoekt vrouw onder vuur ligt vanwege mogelijke belangenverstrengeling. BNN-VARA kreeg in 2011 een boete van 50.000 euro voor het uitbundig aanprijzen van het boerenservies van Yvon Jaspers.

De commotie rond haar nevenfuncties bij ForFarmers leidde onder meer tot Kamervragen. Mediaminister Arie Slob zegt het onderzoek van het Commissariaat af te willen wachten. Dit onderzoek loopt nog steeds, bevestigt een woordvoerder woensdag desgevraagd. Journalistenvakbond NVJ stelt dat de schijn van belangenverstrengeling "de geloofwaardigheid van de NPO op het spel zet".

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!