Beeld © ANP

5 Televizier-Ring Gala-momenten waardoor we van onze stoel vielen

10 oktober 2018 17:20

Het Gouden Televizier-Ring Gala heeft een strak draaiboek, toch zijn het de onverwachte momentjes waar Nederland het de volgende dag massaal over heeft. Een top 5…

5. 2010

Dit jaar gaat het gala helemaal gesmeerd. Geen pijnlijke momenten, maar echt sprankelend is het ook niet... Totdat André van Duin de Ring mag gaan uitreiken. Hij besluit dat moment op hilarische wijze zo lang mogelijk te rekken. Ook als hij de envelop met de winnaar al heeft geopend en al lang weet wie de winnaar is. Carlo Boszhard en Irene Moors winnen de prijs uiteindelijk met de TV Kantine, maar het heeft weinig gescheeld of ze waren dankzij André aan de spanning bezweken...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eindelijk een Televizier-Ring voor Expeditie Robinson?

4. 2016

Nederland zit met programma’s als de TV Kantine en Koefnoen vol met imitatie-talent, maar als de organisatie van de Televizier Ring ook een imitatie wil tijdens het gala wordt het een gigantische mislukking. Voor een parodie op premier Mark Rutte wordt niet gekozen voor ervaren Rutte-look-a-like Frans van Deursen, maar voor Remko Vrijdag. De hele zaal zit samen met 2,5 miljoen kijkers minutenlang met kromme tenen voor de televisie.

3. 2015

Kosten noch moeite worden gespaard om van opening van het Televizier-Ring Gala elk jaar iets spectaculairs te maken. Dit jaar heeft de organisatie bedacht dat presentator Jan Smit als een soort Tom Cruise in Mission Impossible aan touwen uit het plafond zal neerdalen, samen met de Gouden Ring. Tot zover gaat het goed, maar 'het tuigje' waar hij in hangt gaat niet meer terug omhoog en hij blijft minutenlang een meter boven de grond bungelen. Pijnlijk!

2. 2011

Dat Voetbal International dit jaar de Ring wint had niemand durven voorspellen, ook uitreiker Mies Bouwman niet. Omdat de heren van VI niet in de zaal zitten moet er worden overgeschakeld naar verslaggever Ewout Genemans in de VI-studio. Pijnlijk genoeg kent Mies Mouwman Ewout niet. Als ze daarna de Ring moet overhandigen aan RTL-zenderdirecteur Marco Louwerens die ze ook niet herkent, wordt het allemaal wel erg pijnlijk. Toch pakt Mies de kijker helemaal in met de spontane woorden: “Oh, u bent programmadirecteur? Goh..."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicolette gaat niet uit van winnen Gouden Televizier-Ring

1. 2008

Voormalig hockey-international Fatima Moreira de Melo stapt uit haar comfort-zone en durft het aan om voor een bomvol Carré een lied te zingen. Presentatrice Chantal Janzen is niet onder de indruk van haar zangkwaliteiten en laat dat subtiel weten met de woorden “Wat kan ze hockeyen, hè, die meid.” Chantal krijgt zowel lof als kritiek over zich heen. Later blijkt dat deze uitspraak niet helemaal spontaan was maar dat ze deze al bij de repetities had bedacht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!