Beeld © ANP

5 Televizier-Ring-winnaars die niemand zag aankomen

11 oktober 2018 13:02

Zou De Luizenmoeder de Ring nog mis kunnen lopen? Het zou zo maar kunnen, als je deze top 5 onverwachte Ring-winnaars bekijkt…

5. Doet-ie 't of doet-ie 't niet

Als één van de populairste showmasters wordt het in 1989 tijd dat ook Ron Brandsteder een Televizier-Ring krijgt. Een jaar eerder kaapte Henny Huisman deze voor zijn neus weg, maar met de torenhoge kijkcijfers van zijn TROS-show Ron’s Honeymoon Quiz kan het dit jaar niet misgaan. Toch gebeurt het weer: nieuwbakken tv-talent Peter Jan Rens gaat er met de buit vandoor. Ron heeft hierna de Ring ook nooit meer gewonnen.

4. De Wereld Draait Door

Mooi! Weer de Leeuw én Gooische Vrouwen zijn in 2007 beiden een gigantisch kijkcijferkanon. Iedereen weet het dus zeker: de Ring gaat naar één van deze twee. Daarbij had er nog nooit (op ooit Willem Duys na) een serieuze talkshow gewonnen, dus De Wereld Draait Door zou als derde genomineerde nooit een grote kans maken. Uiteindelijk gaat Matthijs van Nieuwkerk er toch met de Ring vandoor.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

5 Televizier-Ring Gala-momenten waardoor we van onze stoel vielen

3. Hart in Actie

De ‘talentenjacht' is dankzij het gigantische succes van eerste seizoen van Idols een programmasoort dat de televisie vanaf nu echt zal domineren. Toch zijn het tot verbazing van velen niet Idols-presentatoren Tooske Breugem en Reinout Oerlemans en juryleden Henkjan Smits en Jerney Kaagman die in 2003 de Ring om de vinger mogen schuiven. Wendy van Dijk blijkt met haar programma Hart in Actie de Televizier-stemmers nog net iets meer geraakt te hebben.

2. Westenwind

John de Mol heeft met zijn realityserie Big Brother voor een wereldwijde tv-revolutie gezorgd. De Ring kan in 2000 gewoon niet naar een andere programma, vinden vriend en vijand. Helaas is er buiten de populariteit van de ogenschijnlijk doodgewone dramaserie Westenwind gerekend. Hoofdrolspelers Daan Schuurmans, Jennifer Hoffman en Henriette Tol zijn er dolblij mee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eindelijk een Televizier-Ring voor Expeditie Robinson?

1. Voetbal International

Heel Nederland was in 2011 in de ban van het allereerste seizoen van The voice of Holland; een gedoodverfde winnaar. Een grote schokgolf gaat door Carré als Mies Bouwman (tot haar eigen schrik) bekendmaakt dat Voetbal International dat jaar de grote winnaar is. TV-kenners spraken er schande van.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!