Beeld © RTL

Vier jaar cel en tbs voor Holland's Got Talent-finalist

11 oktober 2018 13:29

De rechtbank in Alkmaar heeft zojuist uitspraak gedaan in de rechtszaak tegen Lars de R., die ervan werd verdacht meerdere jongens te hebben misbruikt. Lars de R. was een finalist tijdens Holland's Got Talent in 2009.

In totaal krijgt Lars de R. vier jaar cel en tbs voor misbruik van jongens uit India, Kroatië en Nederland. De straf is lager dan de eis, die was namelijk zes jaar en tbs met dwangverpleging. In België loopt het onderzoek tegen Lars de R. nog. 

Het misbruik deed zich voor over een periode van acht jaar. Lars de R. reisde een paar keer naar India, waar hij - tegen betaling - met vier jongetjes seks had.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Holland's Got Talent-finalist bekent misbruik tien jongens

Gitaarles

In Nederland misbruikte Lars de R. de kinderen tijdens het geven van gitaarles. Ook als activiteitenbegeleider in een Amsterdamse speeltuin maakte hij zich schuldig aan misbruik.

Het Openbaar Ministerie had zes jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen hem geëist. Ook in België loopt een onderzoek tegen Lars de R., wegens het maken en verspreiden van beelden met kindermisbruik.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!