Beeld © ANP

Luizenmoeder-Ilse baalt enorm

12 oktober 2018 00:15

Echt teleurgesteld is Ilse Warringa niet na het mislopen van de Gouden Televizier-Ring voor De Luizenmoeder. Toch vindt ze het stiekem wel jammer, vooral voor de rest van de cast.

"Iedereen gunt het mij gelukkig wel heel erg"

"Een enorme eer", vindt Ilse. "De eerste door een vakjury en de tweede door het publiek. Ik kan het nog steeds niet bevatten hoor. Het is een heel abstract gegeven dat je dan ineens binnen een week twee prijzen wint. Dat daalt nog niet echt in."

Naast haar schoenen gaat Ilse in ieder geval niet lopen op de set van De Luizenmoeder, waarvan momenteel een tweede seizoen wordt gemaakt. "Ik ben niet de ster van de serie. Hoe Jennifer, Diederik, Bianca of een van anderen spelen is even belangrijk, dat meen ik serieus", zegt de actrice. "Iedereen gunt het mij gelukkig wel heel erg. Dat is heel hartverwarmend."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geen extra druk bij makers De Luizenmoeder

Hartverwarmend

"Teleurgesteld is een groot woord, maar ik had het enorm gehoopt dat we 'm zouden winnen", zei Ilse, die de rol van juf Ank speelt, na afloop van het gala voor de camera van het ANP. "Gewoon voor de hele cast en crew omdat we daar allemaal zaten. De Luizenmoeder is echt een product van ons allen en ik had het de rest zo ontzettend gegund. Iedereen heeft zich zo met hart en ziel ingezet. Ja, dus ik vind het voor de rest zo jammer."

Ilse won voor haar vertolking van juf Ank wel de Zilveren Televizier-Ster voor beste actrice. Het was de tweede keer in week tijd dat ze met haar Luizenmoeder-rol in de prijzen viel. Vorige week won 'juf Ank' ook al een Gouden Kalf.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!