Stijn, Beau en Gaby Beeld © ANP

SpangaS is de kweekvijver voor aanstormend GTST-talent

19 oktober 2018 09:15

Stephanie van Eer is vanaf maandag te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden als JoJo Abrams. Maar Stephanie is niet de enige voormalige SpangaS-ster die de overstap maakte van de goedbekeken jeugdserie naar de moeder des soapseries.

Beau Schneider

Zo beleeft Beau Schneider in 2007 zijn televisiedebuut als Thorsten Veldkamp in SpangaS. Twee jaar lang kruipt hij in de rol van de rebelse Thorsten die menig scholier op het Spangaliscollege het leven zuur maakt. In 2009 besluit Beau te stoppen met zijn rol in de populaire jeugdserie.

In de zomer van 2012 verschijnt Beau in GTST. Hij kruipt daar in de huid van Tim Loderus, de bastaardzoon van Anton Bouwhuis. Maar liefst vier jaar lang is hij te bewonderen in de RTL 4-soap. In 2016 besluit Tim om het geluk te gaan beproeven in Afrika en komt er een einde aan de soapcarrière van Beau.

Wél keert hij nog twee keer terug in de serie voor een bliksembezoekje; zo was hij afgelopen zomer even terug in Meerdijk voor de bruiloft van zijn halfbroer Sjoerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Guido Spek is klaar met GTST: 'Ik kom niet meer terug'

Beau Schneider (SpangaS)
Beau Schneider (GTST)

Gaby Blaaser

Gaby Blaaser is er vanaf het prille begin van SpangaS bij. In de periode 2007-2010 speelt ze de rol van Jolé van Haagendoorn, het liefje van Barry Hartveld. Na drie jaar besluit Gaby de handdoek in de soapring te gooien en vertrekt alterego Jolé naar Roemenië om ontwikkelingswerk te doen. In de jaren daarna is Gabs te zien in Penny's Shadow en Gangsterboys. 

Haar grote landelijke doorbraak komt echter pas wanneer Gaby in 2014 haar entree maakt in GTST. Twee jaar lang is ze daar te zien als het lieve zusje van badguy Thijs Kramer, Sascha. Na twee seizoenen komt er een dramatisch einde aan haar rol: haar personage komt om het leven tijdens een gasexplosie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Het leven spaarde GTST's Anita niet

Gaby Blaaser
Gaby Blaaser

Stijn Fransen

En dan is daar nog Stijn Fransen, die in 2013 op de beeldbuis verschijnt als de stoere Renée Krul. Drie jaar lang speelt ze mee in SpangaS, totdat ze gevraagd wordt voor een vaste rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. Stijn besluit haar SpangaS-collega's vaarwel te zeggen en te stoppen met de rol van Renée.

In 2016 is ze voor het eerst te zien als Sam Dekker, de GTST-dochter van Linda Dekker en Bill Norris. Tijdens haar verblijf in Meerdijk mag ze heel wat mooie verhaallijnen spelen. Zo wordt ze verliefd op de ongeneeslijk zieke Olivier Lievens en weet ze onder toeziend oog van Rik de Jong carrière te maken als atleet. Afgelopen lente besluit Stijn echter dat het wel welletjes is geweest en zegt ze de soapserie vaarwel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Nieuwe GTST-leader: waar is Noud Alberts?

Stijn Fransen (SpangaS)
Stijn Fransen (GTST)

Stephanie van Eer

En last but not least: Stephanie van Eer. Stephanie is in 2015 voor het eerst te zien in SpangaS als Shirley Benoit. De krullenbol van Spaans-Surinaamse komaf weet binnen no-time het hart van de SpangaS-fans te veroveren. De schrik is dan ook groot wanneer Stephanie afgelopen zomer aankondigt te gaan stoppen met de rol van Shirley.

Lang hoeven de soapfans het niet te doen zonder Stephanie: vanaf maandag 22 oktober is ze te zien als JoJo Abrams in Goede Tijden, Slechte Tijden. Wat JoJo precies komt doen in Meerdijk is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat ze een belangrijke rol zal gaan spelen in het leven van Bing Mauricius.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

GTST's Britt Scholte weer gelukkig in de liefde

Stephanie van Eer (SpangaS)
Stephanie van Eer (GTST)

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!