Beeld © Annemieke van der Togt/KRO-NCRV

Oud-acteurs Spangas komen samen voor reünie

19 oktober 2018 12:48

Tientallen acteurs die de afgelopen tien jaar in de hitserie Spangas hebben gespeeld, komen volgende week vrijdag samen in het Instituut voor Beeld en Geluid om de 2000e aflevering te vieren. Vrijwel alle grote namen uit de lange geschiedenis van het programma zullen bij de reünie aanwezig zijn, maakte producent NL Film vrijdag bekend.

Onder meer Steef Hupkes, Felix Burleson, Beau Schneider, Pim Wessels, Raymi Sambo, Priscilla Knetemann, Vajen van den Bosch, Mike Reus en Marcel Harteveld geven acte de presence op de feestmiddag. Voor veel acteurs vormde Spangas de springplank voor een succesvolle carrière in het entertainmentvak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Imanuelle trekt haar trainingspak uit de kast voor SpangaS

De serie Spangas van KRO-NCRV is bezig aan haar twaalfde seizoen en viert op 9 november haar 2000e aflevering. Hiermee is het de langstlopende, dagelijkse Nederlandse jeugddramaserie ooit. De serie volgt tien leerlingen van het Spangalis College. De ‘Spangalisten’ beleven allerlei herkenbare avonturen op school. Vriendschap, liefde en emotie tussen de leerlingen staan centraal. De serie komt regelmatig in het nieuws omdat in het verhaal grote maatschappelijke kwesties en diversiteit voor een jong publiek begrijpelijk worden gemaakt en aanzet tot nadenken over dat soort zaken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Terug de schoolbanken in: hoe is het nu met de cast van SpangaS?

Beeld en Geluid wijdt gedurende de hele herfstvakantie een groot event aan het succes en de relevantie van Spangas. Zo vinden er masterclasses plaats met Spangas-acteurs en wisselen makers met ouders van gedachten over de waarde die de serie heeft gehad bij het bespreekbaar maken van heikele onderwerp, zoals echtscheiding, LHBT, eetstoornissen of seksuele intimidatie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!