Beeld © ANP

Michael Boogerd bloedserieus over Boxing Stars

23 oktober 2018 11:52

Michael Boogerd doet niet voor de gein mee met het nieuwe RTL-programma Boxing Stars. De oud-wielrenner is bloedfanatiek, zegt hij in Veronica Magazine.

"Het is loodzwaar!"

"Ik neem dit heel serieus", aldus Michael, die er al heel wat trainingsuurtjes op heeft zitten. "Heel wat anders dan The Big Escape waaraan ik ook heb meegedaan. Dat was gescript, nep. Dit is écht. Maar ik moet zeggen: het is loodzwaar! En die eerste klap die ik kreeg, die was ook echt wel..."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BN'ers gaan met elkaar op de vuist in Boxing Stars

Michael Boogerd wordt getraind door oud-bokser en voormalig Nederlands kampioen Don Diego Poeder. Volgens hem heeft de wielrenner "best wel aanleg" voor boksen. "Conditioneel is hij natuurlijk beresterk, maar ook het stoten zelf gaat hem goed af. Al moet hij uiteindelijk niet alleen volgens de regels gaan boksen, maar zijn eigen interpretatie daaraan geven.

"Wat zijn sterke punten zijn? Dat ga ik niet zeggen", aldus Don Diego, die de tegenstander niet wijzer wil maken. "Dat is nergens voor nodig. Nogmaals: we nemen dit echt heel serieus."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hond Michael Boogerd verjaagt inbreker

Met Boxing Stars doen in totaal 24 min of meer bekende Nederlanders mee. Het programma, dat gepresenteerd wordt door Ruben Nicolai en Olcay Gulsen, is vanaf volgende week woensdag op RTL 5 te zien.