Rick Engelkes Beeld © ANP

Rick Engelkes ziet GTST-terugkeer wel zitten

31 oktober 2018 17:48

Rick Engelkes was jarenlang als Simon Dekker een vertrouwd gezicht in Goede Tijden, Slechte Tijden. Hoewel zijn alterego tijdens de 2500ste aflevering op brute wijze om het leven werd gebracht, lijkt de acteur toch open te staan voor een comeback in Neerlands langstlopende soapserie...

"Ik zou het alleen doen als bijvoorbeeld de verloren tweelingbroer van Simon Dekker zou opduiken"

Een terugkeer in Goede Tijden, Slechte Tijden als de knapste dokter van Meerdijk staat voorlopig nog niet genoteerd in de drukbezette agenda van Rick. "In het verleden ben ik gevraagd om terug te keren in GTST. Er worden steeds meer acteurs uit de begintijd gevraagd. Wellicht om de kijkcijfers op te krikken. Maar nadat mijn personage in de serie stierf, was het voor mij ook klaar", legt Rick uit in Story.

Rick Engelkes is op dit moment ontzettend druk met zijn nieuwe theaterproductie Expeditie Eiland. Waardoor de 59-jarige acteur geen tijd meer heeft voor zijn televisiecarrière.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

59-jarige Rick Engelkes ziet er nog altijd uit als jonge god

Toch geeft Rick de soapfans een sprankje hoop. "Ik zou het alleen doen als bijvoorbeeld de verloren tweelingbroer van Simon Dekker zou opduiken. Dan kom ik nog wel een paar afleveringen terug."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

'Sjors en Amir' kibbelend in de kantine van GTST

Rick speelde in de eerste vier jaar van Goede Tijden, Slechte Tijden de rol van Simon Dekker. In 1994 vertrok zijn alterego uit de serie, om drie jaar later weer even terug te keren naar Meerdijk. Samen met zus Linda Dekker emigreerde hij indertijd naar Canada om een nieuw leven te beginnen. 

In 2003 keerde Rick opnieuw terug op het vertrouwde soapnest. Dit keer was het verblijf van Simon in Meerdijk echter geen lang leven beschoren: tijdens zijn bruiloft met Esther Salee werd hij op koelbloedige wijze om het leven gebracht door badguy Tony Fuentes. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Verhaallijn rondom GTST's Marieke de Moor zorgt voor ophef

De bewuste aflevering met Rick zijn exit werd door 2,7 miljoen mensen bekeken en is daarmee de best bekeken uitzending van Goede Tijden, Slechte Tijden ooit. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!