Beau van Erven Dorens en Stephany Beeld © The Rotterdam Project

Beau van Erven Dorens geeft alleenstaande moeder weer hoop

31 oktober 2018 11:30

In de eerste uitzending van Het Rotterdam Project is te zien hoe Beau van Erven Dorens de 24-jarige alleenstaande moeder Stephany te hulp schiet. Hoewel Steph in eerste instantie weigert in te gaan op de hulp van de RTL 4-presentator, gaat ze uiteindelijk tóch overstag.

"Daar lig ik echt dag en nacht wakker van, dat ik niemand heb die voor hem zorgt"

Stephany vertelt in Het Rotterdam Project dat haar leven momenteel één grote puinhoop is. Ze is een maand geleden bevallen van haar zoontje, maar leeft al lange tijd zonder dak boven haar hoofd. Hoogzwanger werd de 24-jarige Stephany namelijk door haar voormalige boezemvriendin op straat gezet. "Ik sliep bij een vriendin, maar dat kon niet langer volgens haar. Toen kwam ik op straat te staan. Ze heeft niet gezegd dat ik weg moest gaan, maar uit de manier van praten en aangeven werd het duidelijk dat ik echt moest vertrekken."

Daardoor raakte de Rotterdamse haar baan kwijt bij McDonald's. "Toen mijn vriendin zei dat ik weg moest gaan, toen moest ik ook mijn baan opzeggen. Omdat ik in een crisisopvang zit, mocht ik namelijk niet verder gaan met werken. Dat was echt een grote klap. Ik vond het werk zó leuk, het hield me bezig."

 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Het Rotterdam Project trekt 1,2 miljoen kijkers

De dakloze vrouw vertelt aan Beau van Erven Dorens ontzettend te balen van haar zwervende bestaan. "Ik maak nu op oudere leeftijd hetzelfde mee als vroeger. Ik ben niet opgevoed door mijn eigen ouders. Mijn moeder kon niet voor ons zorgen. Ze was met andere dingen bezig, niet met de opvoeding van haar kinderen. Ik ben bij mijn oma geweest, bij mijn tante... eigenlijk was ik altijd dakloos."

Stephany vertelt zich veel zorgen te maken over de toekomst van haar zoontje. En dat heeft alles te maken met de horrorbevalling van haar kleine spruit. "Ik heb de voogdij van mijn kind nodig. Het ging niet goed toen ik in het ziekenhuis lag. Ik dacht echt dat ik doodging. Ik moet iemand hebben in de toekomst die voor mijn zoon zou zorgen als ik er niet meer ben. Want mijn familie gaat het niet doen, die waren er ook nooit voor mij. Daar lig ik echt dag en nacht wakker van, dat ik niemand heb die voor hem zorgt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Beau is terug: nu met Het Rotterdam Project

Beau legt aan Stephany uit dat hij haar niet kan helpen met de voogdij van haar zoontje, maar hij haar wel graag wil helpen om haar leven weer op de rit te helpen. Daar lijkt de alleenstaande moeder in eerste instantie echter geen heil in te zien. "Ik hou er niet van als mensen me helpen, ik wil het allemaal zelf doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Beau van Erven Dorens openhartig over heftige periode

Toch besluit Stephany uiteindelijk overstag te gaan. Samen met Beau zal ze de komende tijd gaan proberen om een nieuw bestaan op te bouwen in Rotterdam. Benieuwd naar hoe het verder gaat met Stephany? Kijk dan volgende week dinsdag weer naar een nieuwe aflevering van Het Rotterdam Project, om 21.30 bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!