Martijn Krabbé voelt zich 'kapitein op ruimteschip' in gameshow

11 november 2018 07:37

Martijn Krabbé begeeft zich in ‘De weg naar het miljoen’ in andere werelden. “Het is een soort Starship Enterprise, en ik ben de kapitein”, omschrijft de presentator de nieuwe show, vanaf zondagavond te zien bij RTL 4, voor de camera van het ANP.

"Ik denk dat dit het indrukwekkendste decor is waar ik ooit in heb gestaan”

Wat meteen opvalt aan ‘De weg naar het miljoen’ is het decor, dat steeds verandert naarmate het spel vordert. “Ik denk dat dit het indrukwekkendste decor is waar ik ooit in heb gestaan”, zegt Martijn, die voor RTL al heel wat grote shows presenteerde.

“De kandidaten kruisen door verschillende werelden, bijvoorbeeld school, de onderwaterwereld, de rechtbank, politiek”, legt de ‘kapitein’ uit. Bij elke wereld hoort een nieuw decor. “Er worden bij de verschillende thema’s aan verschillende desks verschillende vragen gesteld.” Die desks zitten verzonken in de vloer en komen omhoog als ze nodig zijn. “Er zit een touchscreen op en daar kan je op spelen. Het is ongekend prachtig, complex en technisch allemaal. Een grote eer om daar tussen te staan.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martijn Krabbé mist interesse in zijn vak

Doodeng

Ook het uitzendtijdstip is voor Martijn heel bijzonder. “We hebben een schitterend tijdslot, zondagavond om 21.30 uur, op de plek van Miljoenenjacht. Dat is doodeng, maar ook een hele eer.” Dat ‘De weg naar het miljoen’ op dezelfde plek als het populaire Miljoenenjacht zit, zorgt “natuurlijk” voor meer spanning bij Martijn. “Linda heeft jaren gebouwd aan het succes van Miljoenenjacht en doet dat op een ongekend meesterlijke manier. Ik weet niet of wij ook zo ver komen, maar je hoopt natuurlijk dat heel veel mensen ervan gaan genieten.”

Ter voorbereiding probeerde Martijn ook zelf een weg naar een miljoen te vinden. Toen kwam hij erachter dat ‘De weg naar het miljoen’ helemaal geen makkelijk spelletje is. “Het lastige is dat het multiple choice vragen zijn waarbij een of meerdere antwoorden goed kunnen zijn. Dat maakt het heel erg lastig, maar ook zo spannend. En mensen staan voor heel veel geld te spelen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kaj van der Voort wil de tweede Martijn Krabbé worden

Tweede serie

Ook ontdekte Martijn dat hij beter op zijn plek is als presentator van de nieuwe spelshow van de Nationale Postcodeloterij. “Ik ben wel heel erg fanatiek, misschien een beetje te”, geeft hij toe. Zo gaat het ook thuis. “Ik speel wel bordspelletjes met m’n kinderen, maar ik vind het vooral heel leuk om spelleider te zijn.”

Nog voordat de eerste aflevering is uitgezonden, heeft Martijn er al alle vertrouwen in dat hij ook volgend jaar op zijn ‘Starship Enterprise’ staat. “Ik ga er wel vanuit dat er een tweede serie komt, want om nou zo’n decor voor maar één serie te bestellen lijkt me economisch niet verantwoord. Ik wil niet eens weten wat het gekost heeft allemaal.”

Martijn is dan ook niet van plan RTL te verlaten, zoals een aantal collega’s wel heeft gedaan. “Mensen weten dat ik de komende drie jaar in ieder geval nog bij RTL zit”, zegt hij over zijn contract met de zender, waarvoor hij al sinds 1994 programma’s presenteert. “Ik ben wel gebeld door John”, grapt Martijn over Talpa-baas John de Mol. “Maar dat was omdat hij het nummer van Wilfred Genee wilde hebben.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!