Jaap Jongbloed leert veel van zijn programma Opgelicht?!

13 november 2018 08:50

Niet alleen kijkers leren van Opgelicht?! Ook presentator Jaap Jongbloed let beter op, vertelt hij in De Telegraaf. "Ik was eerder nog wel geneigd om door te klikken bij een link in mijn mail, maar voor je het doorhebt heeft iemand toegang tot jouw computer."

"Mijn dochter is bijna slachtoffer geworden van identiteitsfraude bij een Marktplaatsverkoop"

De verhalen over oplichting komen soms dichtbij. Zo kwam Jaaps stiefvader "terecht in een ransomwaresituatie, waarbij je bestanden worden geblokkeerd". Zijn dochter kreeg op tijd argwaan. "Mijn dochter is bijna slachtoffer geworden van identiteitsfraude bij een Marktplaatsverkoop. Ze wilden haar paspoort zien. Dit is goed afgelopen, maar als mensen je gegevens hebben kun je zomaar voor de schulden van een ander opdraaien. Dat is op veilingsites aan de orde van de dag."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Jaap Jongbloed moet aan de bak

Jaap merkt dat internetcriminelen steeds geraffineerder worden. "Vroeger, een paar jaar geleden dus, kon je een raar verhaal of een valse site nog wel herkennen door gebrekkig taalgebruik. Dat is niet meer zo." De presentator heeft veel respect voor de verslaggevers van Opgelicht?!, die de boeven confronteren. "Ik vind het moedig van onze verslaggevers, zij komen soms in situaties terecht met mensen die in een wankele geestelijke toestand verkeren. We laten ons ook altijd goed beveiligen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

It's official: dit zijn de kandidaten van Wie is de Mol? 2019

Die kant van het AVROTROS-programma mist Jaap niet. "Voor Crime Time en Deadline ging ik nog zelf de straat op, dat was twintig jaar geleden spannend en leuk, maar de kick ging er wel vanaf. Nu heb ik ook een heel andere rol in het programma, als presentator."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!