Beau van Erven Dorens en Patrick Beeld © Kale Jakhals Producties

Beau van Erven Dorens bezorgt dakloze Patrick een droompaleisje

21 november 2018 07:53

De dakloze Patrick heeft gisterenavond in The Rotterdam Project de verrassing van zijn leven gekregen. Beau van Erven Dorens heeft Patrick namelijk de sleutel van zijn eigen huisje gegeven, waardoor hij voor het eerst in jaren weer een dak boven zijn hoofd heeft.

"Ik kom niet thuis, want ik heb niks te roken"

Patrick is diep onder de indruk wanneer hij het Rotterdamse stulpje binnenstapt. "Dit is te gek man. Ik ben blij", vertelt hij uitgelaten aan The Rotterdam Project-presentator Beau van Erven Dorens terwijl hij geniet van het uitzicht op zijn balkonnetje. 

Samen met Beau besluit Patrick een lijstje te maken met wat hij allemaal nodig heeft in zijn nieuwe onderkomen. "Ik heb alles nodig. Alles. Maar sowieso een asbak, haha."

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Beau van Erven Dorens gasthoofdredacteur LINDA.man

Pat geeft aan ook graag de tandarts te willen bezoeken. "Ik heb verschrikkelijke pijn aan mijn tand. Mijn zenuwen doen pijn. Die tand moet er gewoon uit."

Beau zegt veel bewondering voor de dakloze Rotterdammer te hebben, omdat hij zich altijd zo sterk houdt. "Dat moet ook wel, Beau. Ik kan niet stilstaan en ziek worden, want dan kan ik niks meer. Ik denk dat als ik stil blijf staan, dat ik dan echt kapotga."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Beau van Erven Dorens geeft alleenstaande moeder weer hoop

Hoewel The Rotterdam Project-kandidaat heel blij is met zijn droompaleisje, geeft hij aan het wel ontzettend eng te vinden om ineens weer een dak boven zijn hoofd te hebben. "Sinds mijn vrouwtje overleden is heb ik niks meer voor mezelf gehad", aldus Patrick. Het is dus behoorlijk wennen voor hem om ineens een huisje te hebben.

Een paar dagen later gaat het jammerlijk genoeg dan ook mis met Patrick. Hij heeft in tegenstelling tot de andere kandidaten geen toegang tot 10.000 euro om zijn leven weer op de rails te krijgen en daar heeft Pat het erg moeilijk mee. Hij is bijna niet in zijn huisje, omdat hij continue op straat zwerft om te bedelen om geld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Beau van Erven Dorens sleept Televizier-Ster in de wacht

Patrick is namelijk verslaafd aan dope en heeft dan ook geld nodig om drugs te kunnen kopen. Hij vindt het oneerlijk dat hij geen gebruik mag magen van een The Rotterdam Project-pinpas en gaat hierover dan ook flink tekeer. "Ik kom niet thuis, want ik heb niks te roken. Ik heb geld nodig voor dope."

Men probeert hem nog te kalmeren, maar dat lijkt niet te lukken. "Ik sta op ontploffen. Ik ben er klaar mee. Ik pak alle spullen in mijn huis en ik verkoop ze dan gewoon om dope te kopen. Moet dat gebeuren?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Beau van Erven Dorens ontroert met nieuw programma

Benieuwd of Patrick toch nog gaat kunnen wennen aan zijn nieuwe leven? Kijk dan volgende week dinsdag weer naar The Rotterdam Project om 21.30 bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!