Het Perfecte Plaatje Beeld © ANP

Ophef over vertrek Ruben van der Meer uit Het Perfecte Plaatje

22 november 2018 13:00

Tot groot ongenoegen van de kijkers van Het Perfecte Plaatje moest cabaretier Ruben van der Meer gisterenavond noodgedwongen het RTL 4-programma verlaten. Het Perfecte Plaatje-jurylid William Rutten reageert op Instagram op de commotie die is ontstaan na het vertrek van Ruben.

"Dank dat je meedeed Ruben en blijf die camera’s veel gebruiken want er zit een enorm talent in je dat eruit wil!" 

Volgens veel kijkers van Het Perfecte Plaatje was de exit van Ruben van der Meer niet terecht. Op sociale media regende het dan ook klachten van fans die vonden dat één van de andere kandidaten het veld had moeten ruimen.

William Rutten laat via Instagram weten alle berichtjes over het vertrek van Ruben te lezen. "Ik zie het veel voorbij komen, onbegrip van fans over de juryuitslagen. Het mooie aan het blindjureren is dat wij die emotie met de maker van het beeld niet voelen. We kijken puur naar het beeld en de opdracht. En dan is het soms slikken als je hoort wie er naar huis moet als de uitslag wordt voorgelezen. Natuurlijk is dat ook de meest eerlijke manier van jureren, zo kun je niet door bijzaken worden beïnvloed."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Beschuit met muisjes voor William Rutten

William legt uit hoe het eraan toegaat achter de schermen van Het Perfecte Plaatje. "We merken het vaak aan de gastjuryleden, dat deze doordat ze er de hele dag bij waren toch anders kijken naar een foto. Dan telt stiekem ook mee hoe de vibe was, de persoon was en meer van dat soort onrelevante dingen. Daarom zijn wij heel blij dat we die laatste opdracht blind mogen jureren, dan spelen al dat soort emoties niet mee."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Lief: zoontje William Rutten kijkt uit naar baby

Het vertrek van de getalenteerde Ruben deed ook William pijn, zo legt hij uit via Instagram. "Het gaat dan om het beeld en niets anders, en dan moeten we soms een klein traantje wegpinken als je een geweldig talent en mooi mens als Ruben naar huis hebt gestuurd. Dank dat je meedeed Ruben en blijf die camera’s veel gebruiken want er zit een enorm talent in je dat eruit wil!" 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

William Rutten deelt foto uit oude doos

Benieuwd hoe Ryanne, Patty en de andere kandidaten het er in de volgende ronde vanaf brengen? Kijk dan woensdag weer naar Het Perfecte Plaatje, woensdag om 20.30 bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!