John van den Heuvel dankbaar voor steunbetuigingen

22 november 2018 15:13

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gaat de Amsterdamse autoriteiten aanspreken op het verbod aan John van den Heuvel weg te blijven uit de studio van RTL Boulevard. Ook heeft hij de misdaadverslaggever persoonlijk verzekerd er alles aan te doen om weer snel tot een normale situatie te komen.

"Dat doet me veel"

Van den Heuvel laat aan RTL Boulevard weten vertrouwen te hebben in een goede afloop: "De minister heeft ook mij persoonlijk verzekerd er alles aan te doen om weer snel tot een normale situatie te komen. Ik heb er vertrouwen in dat hij zijn woorden nakomt en dat ik dus binnen afzienbare tijd weer bij RTL Boulevard in de studio in Amsterdam aanschuif. Verder ben ik echt erg dankbaar voor alle steunbetuigingen van collega’s en kijkers van Boulevard. Dat doet me veel."

Tweede Kamerlid Chris van Dam (CDA) vroeg zijn partijgenoot Grapperhaus "de onvrede van de Tweede Kamer'' over te brengen aan de burgemeester, het Openbaar Ministerie en de politie van de hoofdstad. De minister moet hun zeggen: "Dit kan toch eigenlijk niet. Dit is buigen voor wat wij allemaal niet willen.'' PvdA'er Attje Kuiken hamerde er eerder al op dat de minister dit niet over zijn kant kan laten gaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel niet meer in RTL Boulevard-studio door dreiging

Lans

Grapperhaus wil de boodschap wel overbrengen, maar "wil ook een lans breken'' voor de lokale autoriteiten. Die leggen zich niet bij de situatie neer en zoeken wel degelijk naar manieren voor Van den Heuvel om weer in de studio te verschijnen, stelt de minister.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mark Rutte vindt John van den Heuvel-zaak zeer ernstig

John van den Heuvel schuift voorlopig niet aan bij RTL Boulevard, dat wordt opgenomen aan het Amsterdamse Leidseplein. Hij wordt ernstig bedreigd en zijn komst is volgens de politie te gevaarlijk. De misdaadjournalist treedt nu via een videoverbinding op in de uitzending.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!