Aukje van Ginneken Beeld © ANP

Aukje van Ginneken ziet comeback in GTST wel zitten

28 november 2018 13:05

Het is alweer vijftien jaar geleden dat Aukje van Ginneken besloot om Goede Tijden, Slechte Tijden te verlaten. Maar goed nieuws voor alle soapfans, de inmiddels 36-jarige actrice laat in Story weten een comeback in Neerlands langstlopende soapserie wel te zien zitten.

"Ik zou toch ‘ja’ zeggen wanneer ze vragen of ik voor een bepaalde tijd terug wil komen"

Vanaf 1999 is de indertijd piepjonge Aukje van Ginneken maar liefst vier jaar lang te zien als Charlie Fischer in Goede Tijden, Slechte Tijden. Een heftige tijd, zo vertelt de vrolijke krullenbol in Story. "Ik wist niet waar ik aan begon. Ik kreeg een heel ander leven. Mijn school maakte ik niet af en ik leidde het leven van een volwassene met een fulltimebaan. Maar ik was een tiener. En dan heb ik het nog niet over de bekendheid die erbij kwam. Het was allemaal heel veel. Ik zal jongeren ook niet zo snel aanraden om op zo’n leeftijd in een soap te gaan spelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Max Willems blikt terug op zijn GTST-tijd

In 2003 neemt Lieke van Lexmond het stokje van Aukje over. In 2012 besluit Lieke dat het welletjes is geweest en stapt ze ook uit de serie. Alterego Charlie vertrekt naar Curaçao om daar samen met zoontje Valentijn het geluk te gaan beproeven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Geen liefde op het eerste gezicht voor GTST-Marly

En nu lijkt het bij Aukje te kriebelen om de rol weer nieuw leven in te blazen."Lieke is er ook mee gestopt, maar de rol van Charlie bestaat nog steeds. En hoe overweldigend ik het destijds ook vond, ik zou toch ‘ja’ zeggen wanneer ze vragen of ik voor een bepaalde tijd terug wil komen. Nu ben ik volwassen en kan ik er echt van genieten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

GTST: Meerdijkers opgepast voor Billy de Palma

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!