Erland Galjaard Beeld © ANP

Erland Galjaard schrijft al jaren aan filmscript

05 december 2018 17:11

Erland Galjaard is druk bezig met het schrijven van een filmscript. Het project stond even on hold, maar de voormalige programmadirecteur van RTL is vastbesloten om zijn kindje ooit op het witte doek te brengen.

Erland Galjaard vertelt aan RTL Boulevard al drie jaar druk in de weer te zijn met zijn project. "Ik heb op een vakantie een keer een film geschreven. Dat wil zeggen: drie A4'tjes met de karakters." 

Het plot heeft hij dus al helemaal uitgewerkt, maar toch was hij nog behoorlijk onzeker over zijn schrijven. En dus besloot hij het script voor te leggen aan Will Koopman, de vrouw achter Gooische Vrouwen en Divorce. Zij moest Erland echt op zijn kunnen beoordelen en niet als de grote televisieman die ze kende. “Als het waardeloos is, is het waardeloos. Even goede vrienden.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Erland Galjaard om tafel met John de Mol

Will was meteen enthousiast en vond het een prachtig verhaal. “Ze zei: dit moet verfilmd worden.” De oud-televisieman ging met Wills echtgenoot Lex Wertwijn zitten. Lex werkte het verhaal uit, maar het lukte hem niet om het af te maken. De man van Will overleed in september 2017. De film werd daardoor on hold gezet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Inbraak bij Wendy van Dijk en Erland Galjaard

Erland wil de film nog steeds uitbrengen. “Als eerbetoon aan Lex.” Hij is dan ook hard op weg met het afmaken van het verhaal. Het gaat vooral om de details, zodat de dialogen.“Het is een dramatisch verhaal me een knipoog, zo uit het leven gegrepen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Ook tv-baas Erland Galjaard pakt Gordon aan

"Het verhaal gaat over een man van in de 60 met een enorm gestructureerd leven. Hij is een succesvolle zakenman in de cosmetica en reist voor zijn werk de hele wereld over. Zijn vrouw is overleden en het contact met zijn dochter is verwaterd. Dan staat er ineens een jochie op de stoep: de kleinzoon van de zoon. Zijn dochter is overleden en hij moet nu voor de knul zorgen die niemand anders heeft dan zijn opa. En dan is er ook nog een ietwat chaotische buurvrouw die het stel helpt waar ze kan", zo legt Erland uit aan RTL Boulevard.

“Dat levert natuurlijk ook grappige situaties op, maar het gaat om een dramatisch gegeven.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Erland Galjaard blij met kijkcijfers

Wie de hoofdrol krijgt is nog niet bekend. De casting voor de film zal pas beginnen wanneer het hele verhaal is uitgeschreven. Toch heeft Erland al wel een idee wie de buurvrouw in de film zou kunnen spelen: zijn vrouw Wendy van Dijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Wendy van Dijk pleit voor meer liefde

Toch zal hij weinig invloed hebben op wie er in de film zullen spelen. Hij gaat ervan uit dat Will Koopman de film zal regisseren en dat zij dan ook bepaalt welke acteurs worden gecast.

Eén ding is wel zeker: Erland hoopt dat de film zo snel mogelijk gemaakt zal worden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!