Paul Witteman neemt afscheid van Buitenhof

9 december 2018 07:30

Paul Witteman zwaait zondag af bij Buitenhof, het programma dat hij van 1995 tot 2006 en van 2014 tot heden geregeld presenteerde. Hugo Logtenberg neemt de microfoon van hem over.

“Ik vind de democratie een geweldig iets en om daarin te mogen opereren heb ik altijd geweldig gevonden”
Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Stand-upcomedy hield Paul Witteman wakker

Witteman dacht “flink lang na” over het presenteren van Buitenhof en besloot te stoppen. “In de zomer kwamen er twee nieuwe presentatoren”, zei Witteman eerder deze maand in De wereld draait door over de komst van Jort Kelder en Diana Matroos. “Toen zei ik tegen de eindredactrice: is het niet verstandig als ik er ook mee ophoud?”

De 71-jarige Witteman vond het maken van twee liveprogramma’s op één dag, naast Buitenhof het muziekprogramma Podium Witteman, “iets teveel van het goede”. “De dagen ervoor zit je met twee uitzendingen in je hoofd, dat is eigenlijk gekkenwerk.”

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Paul Witteman was liever op hoogtepunt gestopt

Witteman verkoos zijn programma over klassieke muziek boven Buitenhof, maar is “weemoedig” over zijn vertrek bij het debat- en discussieprogramma op NPO 1. “Het politieke bedrijf heb ik heel hoog zitten”, zei hij daarover in DWDD. “Ik vind de democratie een geweldig iets en om daarin te mogen opereren heb ik altijd geweldig gevonden.”

Dat Witteman stopt bij Buitenhof betekent niet dat hij stopt met televisie maken. Met omroep BNNVARA is hij alweer in gesprek over een nieuw programma. Zijn plek bij Buitenhof wordt overgenomen door NRC-onderzoeksjournalist Hugo Logtenberg. Hij maakt in het nieuwe jaar zijn debuut in het programma van AVROTROS, BNNVARA en VPRO.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!