Beeld © Het Rotterdam Project

Bijzonder moment tussen Beau en Patrick in Het Rotterdam Project

11 december 2018 22:31

In Het Rotterdam Project helpt Beau van Erven Dorens vijf Rotterdamse daklozen om van de straat te komen. Eén van hen is Patrick, die al jaren niet van de drugs kan afblijven. Een diepgaand gesprek met Beau zorgt ervoor dat hij weer zin krijgt in het leven en zelfs stappen maakt om af te gaan kicken.

"Ik weet dat als ik voor kwaliteit van leven ga, daar past die drugs niet bij"

Presentator Beau is geïnspireerd door het verhaal van de dakloze Patrick. Door zijn verslaving is hij alles verloren wat hij had, en ook met zijn familie heeft hij geen enkel contact meer. Zijn onbezonnen en liefdevolle jeugd lijkt dan ook lichtjaren geleden. Daarom besluit Beau hem mee te nemen naar zijn ouderlijk huis, om hem het gevoel van liefde weer te laten ervaren. Eenmaal in zijn voormalige buurt in Spijkernisse komen de herinneringen vanzelf naar boven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Beau spreekt Ivar aan op zijn gedrag in Het Rotterdam Project

De bijzondere omgeving maak heel wat los bij de normaal zo rustige Patrick. Hij ziet in dat zijn levensstijl zo niet langer meer kan. Patrick is al druk bezig met het maken en verkopen van zijn eigen foto's, maar hij moet nog meer stappen maken. 

“Luister Beau", begint hij als de twee even uitrusten op een bankje bij zijn oude speeltuin. 'Ik weet ook wel dat je op een gegeven moment moet kiezen. Dope, of een leven met drugs. Of leven zonder drugs. En ik weet dat als ik voor kwaliteit van leven ga, daar past die drugs niet bij. Dat is nu eenmaal zo.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patrick van Het Rotterdam Project op Instagram

Beau vindt het dappere woorden, maar is bang dat Patrick het niet helemaal serieus neemt. Volgens Beau is er namelijk geen keuze, want clean door het leven gaan brengt zo veel pluspunten met zich mee: kwaliteit van leven, rust in zijn bestaan, een vrouw en wie weet wel seks en een relatie.

Maar volgens Patrick is dat ook niet alles. “Dat wil ik juist niet hebben. De reden moet niet zijn dat ik zo nodig een vrouw moet. Het moet om mezelf gaan”, vertelt hij terwijl hij Beau inspireert met zijn woorden. Patrick heeft namelijk al eerder geprobeerd af te kicken, en toen ging het volgens hem mis omdat hij het voor de verkeerde redenen deed. “Maar het moment is nu wel aangekomen.” 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau maakt zich boos over non-stop boetes voor daklozen

Het gesprek neemt een verrassende wending als Patrick voorstelt om rond te kijken. Beau wil al opstaan, maar Patrick heeft het over rondkijken voor klinieken. Hij wil volgende week al ergens terecht kunnen. Beau is diep onder de indruk van zijn keuze. “Ik moet jou bedanken, je bent een voorbeeld."

Het Rotterdam Project is elke dinsdag om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!