Beeld © William Rutten

John de Mol wil The voice of Holland naar SBS 6

20 december 2018 17:35

John de Mol verklapte gisteren aan tafel bij Pauw dat hij druk bezig is om The voice of Holland weg te kapen bij RTL 4. De mediamagnaat wil het populaire zangprogramma onder brengen bij zijn eigen zender, SBS 6.

"We zijn toch wel heel erg verbaasd dat we nu worden geconfronteerd met een juridisch steekspel"

The Voice is al jaren een begrip op de vrijdagavond bij RTL 4, maar als het aan de tv-maker ligt dan gaat daar binnenkort verandering in komen. Hij wil de tv-kraker namelijk met zich meenemen naar SBS 6, voor een kijkcijferboost. Of het ook echt kan? "Ik denk dat je dat moet vragen aan de 44 advocaten van RTL en Talpa die daar nu over aan het praten zijn’’, spreekt hij aan tafel.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Dit zijn de grote kanshebbers van The voice of Holland

RTL laat weten niet op de hoogte te zijn van John's meesterplan. "We zijn al tien jaar samen bezig met The Voice, dat we ook gezamenlijk tot een succes hebben gemaakt. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. Dus we zijn toch wel heel erg verbaasd dat we nu worden geconfronteerd met een juridisch steekspel terwijl we nog steeds heel goede contractuele afspraken hebben", laten ze via een statement weten.

Ze vinden het dan ook vreemd dat John nu openlijk op televisie deze uitspraken doet. "Als je 44 advocaten nodig hebt om je punt te maken, is het misschien beter om te vertrouwen op de afspraken die er liggen.’’

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Coaches The Voice wisselen van plek tijdens The Battles

Eerder dit jaar kaapte John de Mol al het succesvolle programma It Takes 2 weg bij RTL. Dat zal in 2019 te zien zijn bij SBS 6.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!